Mullenberg ziet zijn vriendin winnen op NNK

VoltrefferVoltreffer2Zwezerijnen, BenBij de Voltreffer in Nieuwegein zijn de finales van de Noord Nederlandse kampioenschappen boksen in een sfeervolle entourage afgewerkt. In een afgeladen zaal zagen de enthousiast meelevende toeschouwers achttien veelal boeiende partijen. Onder de toeschouwers bevond zich ook WK-ganger Peter Mullenberg die zijn goed boksende vriendin Essja Achouiti verdiend zag winnen.

Enerverende wedstrijden waren de clash tussen Sammy Wagensveld en Johnny Manvis. Ook de damespartij van Julia Hallie tegen Myrea van den IJssel was het aanzien meer dan waard. Verrassend was de sterk boksende Yoan Sánchez tegen thuisbokser Faris El Abassi. Een absolute sensatie was de fenomenaal startende zwaargewicht Donny Westerdiep die zijn arme tegenstander volledig overrompelde door als een Mike Tyson uit de hoek te stormen.

Het werd dit weekend een familiefeest voor Julia en Kilat Hallie die beiden, met vader en opa in hun hoek, hun partij wonnen. Daarnaast kreeg Julia samen met Essja uit handen van Alex van Klooster de stijlprijs uitgereikt. Alle lof wederom voor de officials en vrijwilligers die achter de schermen ervoor gezorgd hebben dat de NNK, ondanks enkele tegenvallers, toch goed verlopen zijn. In het bijzonder wil ik Dick Zwiers noemen die de afgelopen weken bestookt is met mails, maar desondanks zijn stinkende best gedaan heeft om een bokspodium te creëren voor de Noord Nederlandse boksers.

Boris van der Vorst

Voorzitter Nederlandse boksbond

Uitslagen Programma 18 Oktober Nieuwegein NNK