Mullenberg en Fontijn blikvangers in Eindhoven

Peter Mullenberg en Nouchka Fontijn dragen zondag de Eindhoven Box Cup naar een nieuw hoogtepunt. Van Nouchka werd het min of meer verwacht maar achter de naam van Peter Mullenberg stond een vraagteken. Hoe zou hij de klap van de vroege uitschakeling op het EK en het daardoor mislopen van het WK verwerkt hebben. De ultieme uitdaging kwam toen de loting uitwees dat Artjom Kasparian voor het eerst in de halve finale zijn tegenstander werd. Een clash van niveau!

Dat bleek direct. De Rio-ganger wilde vanwege zijn veel grotere reputatie niet verliezen en de gedreven Rotterdammer kreeg de kans zichzelf te testen. Kortom een ideaal uitgangspunt voor een boeiende strijd. Kasparian gaf alles wat hij in zich had en maakte het spannender dan spannend. Dat kwam uiteindelijk tot uiting in de uitslag: een splitdecision maar wel in het voordeel van Mullenberg. Zijn volgende tegenstander is Rick de Nooyer van Aleco sportacademie. Sammy Wagensveld (64kg) en Anouk Echteld (54kg) bereikten eveneens de finales.

Ruim 125 boksers uit 25 landen, waaronder uit Mongolië en Sri Lanka, maken de Eindhoven Box Cup tot een evenyyement dat het bezoeken waard is. Zondag om 14 uur worden de finales gehouden.

Zie hier het programma: Eindhoven Box Cup Dag 3