MSV Zeemacht timmert weer aan de weg

Het bezoek van Boris van der Vorst aan de vereniging Zeemacht, waar hij ook mee trainde, werd erg gewaardeerd. De komende maanden zal niet alleen de voorzitter van de Nederlandse boksbond het land in trekken maar het initiatief zal ook door de overige bestuursleden worden overgenomen. Met als doel: de band met de clubs aan te halen en beter te kunnen beoordelen wat er precies leeft in den lande.

Boris in trainingTrainen met oude bokszakken van echt leer

Na een jaar afwezigheid is de MSV Zeemacht uit Den Helder als vereniging weer lid van de Nederlandse boksbond. Vier dagen per week kan er getraind worden in een ruime trainingszaal waar nog oude bokszakken zijn opgehangen van echt leer (meer dan 50 jaar oud).

De ervaren trainers van Zeemacht, Jan Kikkert en Frits Dekker, doen hun uiterste best om binnenkort weer aan de ring te verschijnen met 4/5 wedstrijdboksers. Maar ze zijn ook geïnteresseerd om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen als veteranenboksen en White Collar boksen. Sterker nog, Frits Dekker, zou eventueel zelf nog wel een keer de ring in willen stappen.

Binnenkort gaan de boksers van de Zeemacht meedoen aan sparringwedstrijden met clubs uit de regio, Egmond en Zwaag, als eerste stap naar het serieuzere werk.

De bokstrainingen van Zeemacht worden gegeven in sporthal De Brug, waar vroeger ook gala’s georganiseerd werden. Aan een van die wedstrijden heb ik in de jaren 90 zelf meegedaan en toen zakte ik met mijn tegenstander tijdens de eerste ronde van het gevecht door de ringvloer….

Nostalgie, dat wel maar ik heb geen seconde spijt gehad van mijn eerste bezoek aan een van de bij de Nederlandse boksbond aangesloten clubs.

Boris van der Vorst