Mooie boksavond in volle sporthal Kalverdijkje

Zaterdagavond, 28 april was het in Leeuwarden weer zover. In een met zo´n 600 liefhebbers gevuld Kalverdijkje was het smullen voor de boksliefhebbers. Ringarts en voorzitter van de MedCom Ed v Wijk had er zelfs zijn vakantie een dag later voor laten ingaan.
Met 16 wedstrijden op het programma waaronder 2 A-klasse en 2 B-klasse partijen een prima bezetting. Talent Farshid Bos mocht in een mooie demo de spits afbijten. Bij de starters lieten Folkert Bosgraaf (de Waldhoek) en Bart van Koppen (Haagse Directe) zien dat ook in deze klasse goed en spectaculair gebokst kan worden, uiteindelijk werd Van Koppen na een knockdown in ronde 2 toch de winnaar op punten. De B-partij tussen Jafeth de Keijzer (Gouda)en Robert Luiten (BC Twente) was er een van hoog niveau. Een technisch mooie gelijkopgaande partij waarin de Keijzer in de derde ronde iets meer het initiatief nam en uiteindelijk de winnaar werd. De laatste partij voor de pauze was de A partij tussen Hagenaar Abdull Rahman en de Fries Ferenc Soepboer (Sneek). Dit werd een felle partij met veel slagenwisselingen over en weer, niet de mooiste partij, maar voor het publiek zeker zeer spannend, Rahman scoorde uiteindelijk de meeste punten. Na de pauze gelijk weer vuurwerk. Mohamed el Hamdaoui (Amersfoort) was duidelijk de meerdere van Daan Groen (Sneek). Na een knockdown en de bijbehorende acht tellen rust kwam dan ook de handdoek uit de Friese hoek. De B-klasse partij tussen Leo Kuipers (de Waldhoek) en Klaas Feitsma (Team Vargas) was ook een gelijkopgaande wedstrijd. Veel slagenwisselingen over en weer, de derde ronde moest ook hier de beslissing brengen. Uiteindelijk ging de winst met een 2-1 uitslag naar Leo Kuipers. De laatste partij van de avond werd een Fries onderonsje in de A-klasse tussen Jilles Bijlsma(de Waldhoek) en Haye Soepboer (Sneek). Dit werd echt een juweel van een wedstrijd, regelrechte reclame voor het boksen. Schitterende combinaties over en weer. Bijlsma mooi boksend vanuit het midden van de ring en Soepboer steeds heel beweeglijk de aanval zoekend. Haye Soepboer had toch vaak één hand meer in de slagenwisselingen en werd de uiteindelijk winnaar.
BAV Frisa en de Waldhoek kunnen terugzien op een zeer goed georganiseerd gala waar zeker een gevolg aan kan worden gegeven. Chapeau!
Dick Zwiers,
voorzitter District Noord
en lid van het hoofdbestuur.

Downloaden (DOCX, Onbekend)