Mooie afsluiting voor Roy, Yasin en Aito in Wurzburg

Yasin Abdulqaadir Windmill Team vs Mathias Geisler BC Villingen A Elite 56 kg.
Duidelijk het opdrachtboksen vooraf besproken met de mededeling wel linksvoor blijven staan. Yasin heeft zo zijn eigen vrolijke gedachte over het boksen en is heel beweeglijk maar vergeet dan te stoten, toch maakte hij indruk op zijn tegenstander die 31 partijen meer op de teller had staan. In de 1e ronde kwam van beide kanten pas na 2 minuten aktie waarin het voordeel richting Yasin ging.. 2e ronde kwam Yasin pas op gang, mooi links, rechts en wegdraaien met voorhand hoek en gelijk de 2e aanval inzetten. Mooie ronde en overduidelijk Yasin. 3e ronde gooide Yasin wat meer show in zijn boksen wat niet gewaardeerd werd door de scheidsrechter, gelukkig liet Yasin zien dat hij dit barse Duitse commando goed begreep en besloot er technisch maar een schepje boven op te doen, Mathias raakte uitgeput en het was prijsschieten voor Yasin. Weer een hele mooie partij gezien van Yasin en duidelijk opgewassen tegen boksers met een gevuld startboekje. Zie ook het verslag Delfzijl. Winst 3-0 Yasin.

Roy Korving Windmill Team vs Johann Witt A Elite 91 kg.
Voor de boksliefhebbers zal de partij in 1975 Ali vs Frazier The Thrilla in Manila nog in het geheugen zitten. Zondag 13 juli 2014 kwam er een soort kopie de ring in te Wurzburg.Witt, brons EK Ankara, Duits kampioen 2013, Bundesliga bokser ruim 150 partijen.

Roy 38-32-6, das voldoende om tegen Witt te boksen vertelde Roy ons. Hoofdpartij, Roy werd met toeters en bellen opgeroepen, Duitsers gingen staand applaudisseren als een ware held ontvangen in de ring, Witt kwam op, de tent werd zowat afgebroken, wat een sfeer en respect voor beide boksers. De ringspeaker vertelde gelijk de recordlijst van beide boksers en ja ze verwachte een slooppartij en liefst een KO. Roy domineerde gelijk de eerste ronde en scoorde heel simpel, zou hij dit tempo wel volhouden. 2e ronde houdt Roy de Witt goed op afstand, valt niet een keer in zijn stoten, lekker lang boksen met een hoog tempo voor 91 kg boksers, de Witt hapte naar adem. Roy vond het wel goed gaan vertelde hij later. Na 2 rondes was naar onze mening Roy duidelijk winnaar, nee we zijn niet chauvinistisch. 3e ronde was Witt van dichtbij gevaarlijk, Roy loste dat bokstechnisch goed op door goed te verplaatsen, we zagen net geen shuffle maar het leek er wel op. Publiek liet duidelijk blijken dat dit een partij was waar je iedere seconden van had genoten. Het was een partij waar de uitslag eigenlijk helemaal niet belangrijk was, prachtig het respect wat Witt toonde aan Roy, du bist eine machine. Winst Witt 2-1..

Windmill Team