Mooi initiatief voor jeugd in Zuid

De eerste training van het district Zuid jeugd werd zaterdag 12 april georganiseerd. Hiermee is een stap gezet richting het “Boxing Team Zuid Jeugd’’! Meer dan dertig boksertjes, jongens en meisjes uit heel Zuid Nederland met wedstrijd ambities kwamen op initiatief van Aleco Sport Visions samen om te trainen en te sparren. De spanning was voelbaar, iedere deelnemer had zich voorgenomen zijn uiterste best te doen. Met gastheer en kampioenenkweker Hennie Mandemakers als hoofdcoach, Husnu Kocabas als 2de man en assistentie van niemand minder dan meervoudig Nederlands kampioen Max van der Pas waren alle deelnemertjes verzekerd van deskundige begeleiding. Na de basis vaardigheden, voetenwerk en het doornemen van stoten met verdedigen en verplaatsen werd er tot slot gelijkwaardige sparringsessies afgewerkt.

Frans Hak gerenommeerd ringrechter hield nauwlettend het navolgen van de spel(boks)regels in het oog, Peter van Pas, Jeremie Besson, Piet Xhofleer en John Huiveneers voorzagen de deelnemers steeds van de juiste aanwijzingen en tips.

Alle aanwezigen hebben uitgesproken een volgende keer er zeker weer bij te zijn. Hopelijk zullen er dan nog meer jonge ambitieuze talentjes aansluiten. Husnu Kocabas; “ongelofelijk, zoveel jonge talentvolle boksers bij elkaar te zien. Een lust om deze meiden en jongens te mogen en te kunnen trainen. Ik kijk echt uit naar een volgende keer”.