MET GOUD, ZILVER EN 2X BRONS TERUG UIT HONGARIJE

De Nederlandse vrouwenploeg, voor het eerst onder leiding van de nieuwe bondscoach Nigel Davies uit Wales, keerde na het EU-kampioenschap in Hongarije met vier medailles naar huis.

De jeugdige Alicia Holsken won overduidelijk van de Francaise Wassily Likhadri en kan terugkijken op een geslaagd toernooi. Dat doet ook Nouchka Fontijn. Zij moest in de finale van de klasse tot 75 kilo uitkomen tegen de wereldkampioene Savanah Marshall en maakte het haar lastig. Maar uiteindelijk moest zij toch met het zilver tevreden zijn. Daarbij waren er bronzen medailles in de klasse tot 81 kilo voor Maxine Koelemij, die een halt werd toegeroepen door de Hongaarse wereld en Europees kampioene Maria Kovacs, en in de klasse tot 48 kilo voor Teneceia Balentien, die verloor van de Turkse Ayse Cagirir. De vijfde Nederlandse deelneemster Abbygail Deekman moest na een overwinning op Monika Bozicko (Slo) uitkomen tegen de Olympisch kampioene Nicola Adams, van wie zij verloor.

Al met al kan gesteld worden dat de opgevoerde centrale trainingen van het laatste half jaar op het sportcentrum Papendal een extra stimulans zijn geweest. Vanaf eind van de maand wordt ook midweeks doorgetraind.

Hans de Bruijn

Persdienst Boksbond