Maxine Koelemij toch fit voor EK

De boksbond wenst de afvaardiging naar het EK vrouwen (tot en met 8 juni in Boekarest) veel succes toe. De ploeg is een afspiegeling van het fulltime Papendal-traject, dat vorig jaar werd opgestart door de boksbond en het NOCNSF. Jammer is dat Abbygail Deekman (48 kilo) vanwege een blessure heeft moeten afhaken. Maxine Koelemij is wel fit bevonden om af te reizen.

Tegenwoordig worden de centrale trainingen voor de vrouwen, en deels ook voor de jongens, dagelijkse in Arnhem verzorgd. In de aanloop naar het EK heeft deze benadering duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Op diverse toernooien werden goede prestaties geleverd. Dat moet uiteindelijk resulteren in een sterk optreden op het EK omde vooruitgang van het Nederlandse vrouwenboksen te benadrukken. Op weg naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016!

Nigel Davies, die intensief samenwerkt met technisch directeur Louis Wijdenbosch, is optimistisch gestemd. ,,Het Papendal-traject komt steeds beter van de grond en het is mijn overtuiging dat we grote vorderingen maken’’, aldus Davies.

De volledige afvaardiging naar Roemenie ziet er als volgt:

Nouchka Fontijn (75 kilo),

Maxine Koelemij (81 kilo),

Mariska Jansen (60 kilo)

Lisa de Vilder (64 kilo)