MAANDAG INSPECTIERONDE VOOR EUROPESE BOKSFEDERATIE

De projectgroep heeft allerlei organisatorische zaken nog eens doorgenomen ruim een maand voor het begin van het European Youth Boxing Championships om er zeker van te zijn, dat de inspectieronde van supervisor Terry Smit en competition manager Alexandr Egorov op maandag 8 juli met vertrouwen tegemoet kan worden gezien. Na een welkomsontmoeting op zondagavond met voorzitter Boris van der Vorst van de Nederlandse Boksbond worden de volgende dag het Topsportcentrum, Rotterdam Topsport en het Novotel bezocht, terwijl in de middag een gesprek met het organisatie-comite staat gepland.

Tot voldoening van coördinatrice Annie Chevalking kan worden vastgesteld dat het aantal vrijwilligers bijna dagelijks toeneemt, ook door medewerking van de Hogeschool Rotterdam en Rene Braad als voorzitter van de opleidingscommissie. Wat de inschrijfprocedure betreft, de landen dienen voor 11 juli hun voorlopige opgave te bevestigen met de namen van de boksers en begeleiders. Met deze taak houdt Esther Van den Driessche zich bezig.

De organisatie vraagt extra belangstelling voor de kaartverkoop en de verkoop van de VIP-tafels. Hoewel al vijf Nederlandse deelnemers voorlopig zijn aangewezen door technisch directeur Louis Wijdenbosch (Wouter Djokic voor de klasse tot 69 kilo, Faris El Abbassi voor de klasse tot 60 kilo, Mehmet Demir voor de klasse tot 64 kilo, Elaige Camara voor de klasse tot 75 kilo, Roy Korving voor de klasse tot 81 kilo en Stanley Koemans voor de klasse tot +91 kilo) blijft de supporters van de boksers rustig. De organisatie van de EYBC is echhter zo vrij erop te wijzen, dat de finaledag van het EK vrouwen twee jaar geleden nagenoeg uitverkocht was. De persconferentie is gepland op woensdag 7 augustus. De lokatie moet nog bepaald worden.

Hans de Bruijn

Toernooidirecteur EYBC