Leeuwen op blote voeten brullen in Waalwijk

Leeuwen op blote voeten brullen in Waalwijk

Leeuwen op blote voeten brullen in Waalwijk

De leeuwen van de Langstraat zorgden donderdagavond 8 juni in een grote partytent op het terrein van RKC voor een gezellig blote voetenfestival. Veertien moedige ondernemers uit Waalwijk en Tilburg knokten zich uit de naad na maandenlange trainingen en medische controles om een goed figuur te slaan voor het eigen personeel. Dat lukte op een grandioze en spectaculaire boksavond. Alles was gedaan om het iedereen naar de zin te maken. Sport en entertainment in een chique ambiance vloeiden in elkaar over. Pure promotie voor de bokssport!

De hoofdpartij droeg een apart tintje. Al weken van te tevoren had Barry van Gool, directeur van Willem ll, zijn collega van RKC, Remco Oversier uitgedaagd met schimpscheuten die uitzicht boden op een helse strijd. Je rivaal een beetje treiteren, mag. Het verhoogt de spanning op zo’n chique onderonsje. Het was te merken. Het twee kampen publiek drong steeds meer richting het canvas met luide aanmoedigingen. Uiteindelijk ging in deze sportieve sfeer de overwinning naar Remco, die niet vergat fijntjes te betogen dat RKC in elk geval de strijd op eredivisie-niveau aankan. Ach ja, en daarvoor hadden Big Pappa, Lex the Classic, Knock-out Wout, Bem Bem Bemmel, the Survivor, de Sloopkogel de gemoederen bezig gehouden. Iedereen op zijn eigen manier wilde niet onderdoen voor de ander en leverde stuk voor stuk enerverende partijen op. 

In de aanhef wordt gesproken over een  blote voetenfestival. Waarom? De Nederlandse boksbond hecht grote waarde aan een strenge reglementering bij dit soort steeds populairder wordende experimenten. Met alles was rekening gehouden maar tot ieders verbazing stapten de ene bokser na de andere zonder schoeisel de ring in. Zelfs de bevallige, stemmig geklede rondemissen deden dat. Hoewel dat eigenlijk niet hoort werd deze tekortkoming voor een keer met de mantel der liefde bedekt.  Men kan en wil zo’n Brabants netwerkfeestje niet verstoren. Het was niet gevaarlijk.

De opkomst van de zeven partijen was een attractie. Steeds reed in een pick-up truck een van de ,,leeuwen’’ tot bij de ring. Hij werd juichend begroet en was helemaal in de stemming, toen hij in de hoek zijn kap opzette. En de entree van Remco Oversier werd zelfs begeleid door  een muziekband. De sfeer zat er helemaal in. Daartussen door was het zo georganiseerd dat na de tweede en vijfde partij de gemarineerde zalm, langzaam gegaarde pulled pork, de ossenhaas met bonne femme en de aardbeienmousse met chocolade werd opgediend. Men liet het zich goed smaken. Dat moest ook want er werden loten van 200 euro verkocht, een heuse veiling met unieke kavels moest de profit van deze avond verhogen en de afterparty met Dries Roelvink & Thom Craane droeg aan de gezelligheid extra bij.

Eind goed al goed, bleek. Met een winst van 86 mille werd een flinke bijdrage geleverd aan een versterking voor het team van RKC voor komend seizoen!

Hans de Bruijn