KORVING EN DJOKIC – BRANDENBURG CUP

Teamsamenstelling
69 kg Wouter Djokic
81 kg Roy Korving

Coach teamleider Goran Djokic
Coach Semmy Pattiwael
SR /J Cem Dünar

De trainingsaccomodatie en het verblijf waren prima. De Brandenburg Cup is een internationaal toernooi dat door veel landen in de voorbereiding richting een EK wordt gebruikt en is voor ons relatief goedkoop omdat het goed te bereizen is.

69 kg Wouter Djokic vs Vincenzo Scannapielo (ITA)

Een prachtige dag met een ongekend hoge temperatuur in de zaal. Het was de enige ruimte waarin er geen klimaatbeheersing was. Met een temperatuur van ver boven de veertig graden was het voor de meeste boksers die deze temperatuur niet gewend zijn lastig. Wouter bokst tegen de Italiaan niet op zijn best, hij heeft erg last van de warmte. Wouter verliest met 2-1 de wedstrijd waarin met het nieuwe 10-10 puntensysteem wordt gewerkt. Onder deze omstandigheden zagen we ook andere kanshebbers op deze dag verliezen. Geen excuus, wel een feit.

81 kg Roy Korving vs Michael Gallagher (IRL)
Roy bokst een dag later en weet in de eerste twee ronden een goede voorsprong op te bouwen. In de derde ronde zet de Ier een slotoffensief in en weet Roy niet goed te verdedigen waardoor hij meer dan nodig tegentreffers krijgt. Hij wint de partij maar de laatste ronde geeft aan waar er voor Roy nog werk te verzetten is.

81 kg Roy Korving vs Melvin Perry (GER)
Een redelijk gelijkopgaande wedstrijd waarbij Roy met een klein verschil verliest. Ook nu is het timen van stoten en het voorkomen van tegentreffers iets waar het verschil in zit.

De rest van de dagen is er vier keer per dag getraind en zijn er sparringsessies gehouden om toernooiritme te houden.

Met vriendelijke sportgroeten,
Goran Djokic