Op donderdag 6 april: Knokken tegen lymfklierkanker

Zestien gemotiveerde ondernemers trainen zich in het zweet om op donderdag 6 april Worldhotel Wings op Rotterdam-The Hague Airport. goed voorbereid een echte wedstrijd te boksen. Dat doen ze niet zomaar. Ze dragen allemaal bij aan de strijd tegen lymfklierkanker. Help jij ze deze vervelende ziekte knock-out slaan?
Na een voorbereidende fase gericht op conditie, gewicht, voeding en wat voorzichtige bokstraining start eind maart het ‘echte werk’. Een bikkelhard trainingsprogramma onder leiding van voormalig Europees kampioene Marichelle de Jong gaat de ondernemers klaarstomen om in april goed voorbereid de ring in te gaan.
In de ring voor Lymph&Co
De vechtlust van deze amateurboksers staat symbool voor het gevecht dat duizenden Nederlanders dagelijks leveren tegen lymfklierkanker. Ongeveer één op de 50 personen krijgt helaas die diagnose. Dat zijn alleen in Nederland al 4 duizend nieuwe patiënten per jaar en dit aantal neemt toe. Meer dan duizend van hen overleven dit niet, zelfs met intensieve behandeling. Dat moet beter. En dat kán beter. Daar is geld voor nodig. Geld om meer onderzoek te kunnen doen naar lymfklierkanker en meer goede mogelijkheden om het te behandelen. White Collar Boxing zet zich daarom in voor Lymph&Co.
Hoe kan ik helpen?
Zestien goed getrainde Rotterdamse ondernemers boksen ieder een officiële partij tegen een tegenstander in dezelfde gewichtsklasse. Dat zijn dus acht partijen. Je kunt bijdragen door een donatie te doen per bokser. Help mee lymfklierkanker knock-out te slaan. Alle donaties gaan rechtstreeks naar het Lymph&Co-fonds.
Over White Collar Boxing Event
De vierde editie van het White Collar Boxing Event is dit jaar in de hangar van Worldhotel Wings op Rotterdam-The Hague Airport. De wedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Boksbond.
Marichelle de Jong