Bij het NK staat veel op het spel voor de boksers

Er staat veel meer op het spel bij het NK boksen, dat vrijdag om 19 uur al begint met de kwartfinales in het Worldhotel Wings. Alle leden van de nationale selectie, die een fulltime programma volgen op Papendal onder leiding van bondscoach Hennie van Bemmel, moeten hun status zien waar te maken. Dat alleen al zorgt voor een topsfeer.

Het grote talent Enrico Lacruz kan zich geen misstap veroorloven, Nouchka Fontijn moet weer de vorm van de zilveren Olympische medaille in Rio zien te benaderen, Artjom Kasparian wil voor eigen publiek uitblinken, Roy Koving stapt opnieuw ambitieus na een onderbreking van enkele maanden de ring in, zoals ook Europees jeugdkampioene Chelsey Heijnen en Max van der Pas moet zien af te rekenen met zeer zware concurrentie in zijn klasse tot 75 kilo.

Zonder overdrijving kan gesteld worden dat het NK spannender dan ooit wordt. Vergeet vooral de veelbelovende boksers niet die staan te trappelen om opvallend te presteren. Om er een paar te noemen Stanley Koemans, Kilat Hallie, Donovan Vroom, Sammy Wagensveld, Delano James, Cas van Peer, Haye en Ferenc Soepboer. Kortom, het jaarlijkse titeltoernooi is de grote uitdaging voor hen.

 

Hans de Bruijn