Jeugd van Zuid spart met Kocabas en Harutjunjar

Het Aleco Talentencentrum Zuidwest Nederland was er zaterdagmiddag 10 mei bij Olympia Den Bosch wederom in geslaagd om in grote getalen jonge boksertjes naar Den Bosch te laten afreizen voor een centrale sparring. De eerste editie CDT Zuid Jeugd stond in het teken van het verplaatsen en stoten zetten onder leiding van Husnu Kocabas en de tweede editie stond in het teken van het kennis laten maken met wedstrijdsparringen voor de aankomende wedstrijd boksers. Deze sessie stond onder toezicht van topcoach Hennie Mandemakers en assistent Jerremie Besson, daarnaast was meervoudig kampioen van Nederland Max van der Pas aanwezig om de deelnemers te bedienen van de juiste tips en tricks.

De aanwezigen werden gemotiveerd en geïnspireerd door de aanwezigheid van de huidige profbokser en negenvoudig Nederlands amateurkampioen Rafik Harutjunjan. Hij sparde met opkomende talenten als Aito Koster (Golden Gloves), Thomas Oomen (Olympia) en Sammy Wagensveld (Voltreffer). Voor Aito en Sammy was dit een goede voorbereiding omdat zij komende zaterdag met Team Prins afreizen naar Dublin Ierland..

Naast de opkomende talenten was de organisatie in staat om ruim 18 “officiële” sparringen te realiseren voor de nieuwelingen van 12 t/m 15 jaar. Jongens en meisjes van deze leeftijdscategorie worden met deze centrale trainingen voorbereid op het echte werk. Hopelijk zullen geroutineerde en ervaren Nederlandse boksers zich beschikbaar blijven stellen voor regionale activiteiten.

Na 7 elite CDT en 2 jeugd CDT in Zuid merken de organisatoren dat door middel van deze bijeenkomsten het niveau verbetert, wedstrijdspanning afneemt en de onderlinge sfeer prima is.

André de Klerk

Aleco Sport Visions

06 – 1419 8272

andre@aleco.nl

www.aleco.nl

www.talentenwordenhelden.nl