IOC stelt eisen aan wereldboksfederatie

De Nederlandse Boksbond (NBB) heeft kennis genomen van de verklaring van het IOC om het boksen mogelijk van het Olympisch Sportprogramma te schrappen en onderschrijft de voorwaarden die het IOC aan de Internationale boksfederatie (AIBA) heeft gesteld. Het IOC maakt zich zorgen over de financiële stabiliteit, governance, transparantie, jurering en het antidopingbeleid van de AIBA. De NBB wil uiteraard dat boksen als een van de oudste Olympische sporten onderdeel blijft uitmaken van Olympisch Sportprogramma.
Voorzitter Boris van der Vorst van de Nederlandse Boksbond, die aanwezig was op het recente AIBA-congres in Dubai, volgt de laatste ontwikkelingen op de voet. ,,De NBB’’, benadrukt hij, ‘’zal waar mogelijk en nodig al haar invloed aanwenden om van de AIBA een moderne internationale en duurzame sportorganisatie te maken, die voldoet aan de hoogste standaarden van integriteit en ethiek. Nationaal en internationaal zullen we medestanders zoeken die het hervormingsproces ondersteunen, verstevigen en versnellen.’’
De NBB heeft daarom ook contact met NOC*NSF gezocht om met hen te bespreken op welke wijze NOC*NSF de NBB zou kunnen helpen bij de activiteiten die zij onderneemt om Boksen voor het Olympisch programma te behouden.