Inzet en passie van Windmill-team

Op zaterdag 5 april kwam het Windmill Team in actie tegen B.U.S Dinslaken in Dinslaken. Dat het een hele klus zou worden uit tegen de koploper was duidelijk, en met een score van 12-9 ging de overwinning dan ook verdiend naar de sympathieke gastgevers. Het was goed om te ervaren met welke inzet en passie de overwegend jonge en onervaren Windmill boksers de wedstrijd aangingen en ook een pluim voor iedereen mbt de discipline. Onder het motto afspraak is afspraak was iedereen om uiterlijk 16.15 correct op gewicht aanwezig 45 minuten voor de officiële weging. En mbt de teamspirit was het top te zien dat ook trainers die geen boksers in de ring hadden en zelfs de scheidsrechters Frans van Hak en Cem Dunar aanwezig waren om het team en collega scheidsrechter Theo Boomkens die wel in actie kwam te ondersteunen! Een extra compliment vooraf verdienen Gino ( ongelooflijk hard gewerkt om af te trainen naar 61), Steve en Roy (beiden pas laat geïnformeerd om in te vallen en ook nog in een hoger gewicht) Mehmet ( perfect op gewicht en dan toch kort voor de wedstrijd in overleg met het begeleidende team een gewicht hoger geplaatst omdat de 69 kg van Dinslaken veel sterker is dan de 64 en we daar Steve met pas 9 wedstrijden niet tegen wilden inzetten. Chapeau sportvrienden!

De wedstrijden:

60 kg: Gino de Klerk (Aleco) verloor met een 2-1 score van Arthur Ratz. De beide nog niet zo ervaren boksers boksten met veel passie , en het verschil tussen beiden zat hem er hoofdzakelijk in dat de Duitser wat meer en duidelijker trof. Gino kiest eigenlijk goed het moment om te stoten maar de zuiverheid moet en kan beter. Ontwikkelpunt voor Gino is meer interactie in het gevecht brengen, en consequenter overnemen na een geslaagde verdedigende verplaatsing. Maar Top inzet Gino en zoveel vooruitgang in die korte tijd. Top!

64 kg: Steve Suppan (ABCC) moest het met zijn 9 wedstrijden opnemen tegen Sahan Aybay, die met ruim 40 partijen natuurlijk veel meer ervaring had. Compliment eerst voor Steve dat hij op zeer korte termijn bereid in te springen! De Duitser was sneller en slimmer, maar Steve knokte goed mee, waarbij hij wat te vaak te diep gaat en dat is jammer omdat Steven een mooie grote licht welter is. In de 2e ronde kreeg Steve een scheurtje boven op zijn hoofd waarop de dokter de partij liet stoppen. Verlies voor Steve door TKO I (Injury). Ontwikkelpunten Steve: groot blijven en meer bewegen met het bovenlichaam, is nog te stijf waardoor de tegenstander steeds een goed doel heeft

69 kg: Mehmet Demir (BVAZ): En ook Mehmet verdient een compliment omdat hij in het teambelang doorschoof naar het welter! Mehmet benutte goed zijn snelheid tegen de fysiek sterke Farid Youssouf uit Leverkusen, en scoorde goed op de momenten dat de pittig stotende Duitser pauze nam na zijn actie en Mehmet pakte het eind van de ronde duidelijk het voordeel wat met deze manier van jureren echt belangrijk is! Dit bracht hem de overwinning die naar mijn mening nooit 2-1 had kunnen zijn. Ontwikkelpunten: sneller dicht na het afronden van een actie, en de voorhand ook hoog terug want daardoor kon je tegenstander een aantal keren hard treffen met rechts. vaker een 2e aanval brengen.

75 kg: Jamal el Bouhali (ABCC): Ook Jamal had met Andreas Hermann een ervaren tegenstander ( Duits kampioen jeugd 2010 72 wedstrijden/48 winst) en het werd een spannende en harde wedstrijd, waarbij Jamal niet optimaal fit was ten gevolge van het gewicht maken. De voordelen gingen over en weer , en Hermann gebruikte goed de momenten dat Jamal voor langs miste met zijn linkerhoek om dan met rechts binnendoor te scoren. Jamal kon niet de power brengen die nodig was om zijn slimme tegenstander in de problemen te brengen en verloor nipt met 2-1. Leer momenten : eerder op gewicht zijn , en de aanval wat vaker voorbereiden met een directe voorhand i.p.v. linker hoek.

81 kg: Ben Tingen ( B V Assen): Ben bokste de eerste anderhalve ronde prima , maar wel te gespannen, en ik denk dat door die spanning lopende de wedstrijd teveel energie wegvloeit en de scherpte en explosiviteit. Goed om te zien is dat er steeds meer rust in Ben’s boksen komt, geen wilde aanvallen en vooral dat de voorhand steeds vaker wordt gebruikt om voort te bereiden. De eerste ronde had Martin Houben ( 54 wedstrijden/48 winst) weinig in te brengen, in de loop van de 2e en vooral de derde ronde bokste de Duitser beter mee, en scoorde slim hoog wanneer Ben te lang met hoeken op het lichaam bleef stoten. Een spannende wedstrijd waarbij de winst wederom met 2-1 naar de Duitser ging. Aandacht punten: veel meer met de rechter directe werken i.p.v. rechterhoek, wel bijvoorbeeld rechter directe gevolgd door een linkerhoek inzetten , probeer rustiger te ademen tussen de acties vaak haalt dat wat spanning weg.

91 kg: Ricardo Snijders( Olympia Hoensbroek):Ricardo moest het opnemen tegen Alexander Peil, met 23 wedstrijden waarvan 13 winst een mooie gelijkwaardige tegenstander. Ricardo bleek echt veel beter te boksen dan Peil, maar die was op zijn beurt echt veel actiever, en we weten dat is uiteindelijk wel van belang. Ricardo wachtte te lang af met zijn overnames en nam zelf te weinig het initiatief om een aanval voor te bereiden en in te zetten. Wanneer Ricardo dan toch Peil onder druk zette duurde het net te lang voordat Ricardo begon, en Peil opende dan weer als eerste. Ook trok Peil de laatste 30-40 seconden van de ronde naar zich toe wat uiteindelijk resulteerde in een 2-1 overwinning voor de Duitser. Aandachtspunten voor Ricardo: vaker zelf als 1e beginnen en wat dominanter gaan boksen, wees maar brutaal! Je kunt prima boksen! Gewoon doen jongen.

91+ : Roy Korving ( Benthuizen) : Roy maar net uit het halfzwaar gewicht, moest het nu ineens noodgedwongen voor het team opnemen tegen een superzwaargewicht Max Pilz. Maar het begeleiding team was er van overtuigd dat dit geen probleem hoefde te zijn, de tegenstander is ook een jonge vent die vorig seizoen nog jeugd zwaar bokste en is naar onze mening veel te langzaam voor Roy. Dat bleek ook in de eerste ronde waar hij geen verweer had op de snelle acties van Roy, en met name de stoothand binnen door gevolgd door een voorhand hoek liep uitstekend. Helaas botsten de heren , met de hoofden tegen elkaar in een actie en raakte de Duitser dermate geblesseerd dat de dokter de partij liet stoppen. Winst door TKO I voor Roy in de eerste ronde. Aandachtpunt voor Roy, probeer je achterste been wat minder ver naar achteren te hebben en je teen wat meer richting tegenstander , dit verkort de afstand die je met je stoothand moet overbruggen, vooral als je een anders voorstaande tegenstander hebt.

Aandachtspunten voor allen:

1. Na het vaak heel goed wegdraaien bij een aanval van de tegenstander sneller zelf het gevecht weer overnemen en daar rendement uit halen.

2. Wacht niet te lang met je actie te openen, wacht je te lang (zagen we zaterdagavond een aantal malen) dan komt je tegenstander en kan indruk maken bij de jury.

3. De laatste 30-40 seconden van een ronde consequent gaan werken, wees daar dominant, dit beeld neemt de jury mee in de pauze en bepaalt daar vaak zijn ronde score op.

Beste boksers, collega trainers, scheidsrechters en supporters dank voor jullie inzet.

Boksers we zien jullie allemaal weer graag op Zaterdag 12 April in Apeldoorn ter voorbereiding op de volgende wedstrijd die in Apeldoorn wordt gebokst!

Met sportieve groet,

Hennie van Bemmel