Internationale bokstop komt naar Eindhoven

De internationale bokstop komt in het weekend van vrijdag 20 tot en met zondag 22 oktober in actie tijdens de tweede editie van de Eindhoven Box Cup. Met 25 nationaliteiten is dit het grootste Olympische boksevenement van ons land. Zowel dames als heren in alle gewichtsklassen betreden de ring in Hotel van der Valk Eindhoven.
De Eindhoven Box Cup wordt georganiseerd door Stichting Noble Art of Boxing in samenwerking met de Nederlandse Boksbond, onder auspiciën van de officiële Europese- en wereldboksbond, EUBC en AIBA.
25 Landen
Meer dan 200 boksers uit 25 landen – waaronder de complete Nederlandse A-selectie – nemen deel aan dit toernooi. Onder de deelnemers bevinden zich vele nationale kampioenen en medaillewinnaars op continentale- en wereldkampioenschappen. Onder andere Christina Desmond (Ierland), George Crotty (Engeland) en Evgeny Tischenko (Rusland, Olympisch kampioen zwaargewicht). De nationale selecties van onder andere Oekraïne, Duitsland, Indonesië, Sri Lanka, India, Denemarken, Rusland, Ierland, België en Frankrijk zijn van de partij.
Talenten
Namens Nederland boksen onder andere Peter Müllenberg, Nouchka Fontijn, Artjom Kasparian en Aito Koster. Ook de leden van TeamNL – zoals superzwaargewicht Stanley Koemans en talent van het jaar Romano Marengo – komen in actie. De talenten uit dit team hebben het vizier nu al gericht op de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.
Breedtesport
Behalve voor de topboksers is er veel aandacht voor de breedtesport. Boksen zit sterk in de lift en kent steeds meer beoefenaars. De Eindhoven Box Cup is een event waar opkomend talent kan schitteren naast nationale en internationale toppers. Het boks-event in Hotel Van der Valk is dè gelegenheid voor sportliefhebbers in Nederland kennis te maken met ’the noble art of self defence’.