Interessant overzicht van de Nederlandse prestaties in 2016

Begin 2017 de individuele prestaties van de selectieleden in een beknopt overzicht samenvatten, benadrukt nogmaals de progressie die is gemaakt  met het Nederlandse boksen. Vandaar deze interessante opsomming.

Januari: Goud voor Nouchka Fontijn bij de Nations Cup in Ruma ( Servië)

Februari: Zilver voor Roy Korving en brons voor Enrico Lacruz in Debrecen ( Hongarije).  Goud voor Nouchka Fontijn bij de Stranja Cup in Bulgarije.

Maart: Goud voor Roy Korving en brons voor Max van der Pas en Enrico Lacruz , Chemie Pokal DUI.

April: Zilver Peter Müllenberg bij het OKT in Turkije , daarmee geplaatst voor de Olympische spelen. Max van der Pas , Enrico Lacruz en Peter Müllenberg bleven ongeslagen in de eerste Bundesliga , mede daardoor werden zij met hun team Motor Babelsberg Duits kampioen voor clubteams, Peter bleef ook ongeslagen in de WSB.

Mei: Zilver voor Nouchka Fontijn bij het WK in Astana ( KAZ) en daarmee ook geplaatst voor Rio. Goud Eindhoven Cup voor Alicia Holzken en Beata Dudakova , bij de heren was er goud in de A poule voor Enrico Lacruz , Max van der Pas , Peter Müllenberg en Roy Korving. Daarnaast was er in de A poule zilver voor Delano James. In de B poule was er goud weggelegd voor Romano Marengo en Martin Foru. Goud voor Stanley Koemans en Max van der Pas in Gdansk ( Polen) , daarnaast was er zilver voor  Delano James en Aïto Koster.

Juni: Brons OKT Baku voor Roy Korving en het  goud voor Enrico Lacruz die zich daarmee als derde Nederlander plaatste voor de OS in Rio.

Juli: Goud voor Delano James bij de Golden Belt in Iasi Roemenië. Eveneens in Juli een mooie zilveren medaille voor junior Cas van Peer in Dublin.

Augustus: Zilver met een gouden rand voor Nouchka tijdens de spelen van Rio. Goede resultaten van Peter en Enrico die beiden nipt hun 2e wedstrijd verloren. Een uitstekende 5e plaats voor Nederland op de Europese eind rangschikking bij het boksen!

September: Goud voor Artjom Kasparian en Roy Korving in Chemnitz , waar ook nog brons gewonnen werd door Delano James en zilver door Xavier Kohlen. Verder waren er overwinningen tijdens de Bep van Klaveren Memorial voor: Alicia Holzken, Romano Marengo, Vladislav Jaskuls, Rick de Nooyer en Stanley Koemans.

Oktober: Brons voor Alicia Holzken bij de Balkan Cup in Bulgarije , Goud voor Delano James bij de Dolomieten Cup in Lienz (Oostenrijk) waar Artjom Kasparian het zilver won. Goud voor Max van der Pas en Enrico Lacruz bij het Felix Stamm Toernooi in Warschau. Junior Cas van Peer won zilver tijdens het Murcia Junioren en jeugd Toernooi in Spanje.

November: Een  5e Plaats in de eind ranking 51kg voor Alicia Holzken bij het EK dames in Bulgarije. Ook behaalde Cas van Peer zijn derde zilveren medaille in 2016 nu in Schwerin tijdens de Sven Lange Memorial. Tijdens het NK werden de volgende A klasse boksers Nationaal kampioen. Jeugd: Hendrik van der Vaart en Sammy Wagensveld ,Dames Elite: Gina Hofman , Larissa Bosman en Myrea van den Ijssel. Elite heren: Enrico Lacruz, Aïto Koster, Xavier Kohlen, Max van der Pas, Artjom Kasparian, Roy Korving en Stanley Koemans.

December: Een mooie overwinning tegen Italië tijdens het tweede kerstgala in Ahoy , met winst voor: Alicia Holzken en Nouchka Fontijn , Delano James , Max van der Pas, Artjom Kasparian, Roy Korving en Stanley Koemans. 

Hennie van Bemmel