Instructie voor vrijwilligers

Aan de sportorganisaties,

Vanuit YMCAjeugdwerk geven we instructiebijeenkomsten aan vrijwilligers die kinderen/tieners begeleiden in sportieve en recreatieve activiteiten. Hierin werken we samen met gemeentes (afdeling welzijn en/of CJG), sportverenigingen, kerkelijk jeugdwerk etc. De instructie “Kinderen, mij een zorg!” is ontwikkeld samen met GGD Overijssel en speciaal gericht op vrijwilligers. We kunnen de instructie in 2014 en 2015 landelijk gratis aanbieden dankzij subsidies van VSB fonds en SKAN fonds.

Hiervoor vragen wij uw medewerking,zodat vrijwilligers ook een rol kunnen gaan spelen in het signaleren van kindermishandeling, zonder dat zij doordoor teveel belast worden. Professionals blijven eventuele meldingen doen, dat vragen wij niet van vrijwilligers.

Een korte webtekst en illustratie doe ik hierbij. Fijn als u hierbij een linkmogelijkheid biedt naar onze website: http://www.ymcajeugdwerk.nl/nl/leiding-en-vrijwilligers/cursussen/werken-met-kinderen

Wilt u de instructie via uw organisatie gaan aanbieden aan vrijwilligers?

Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Dit filmpje geeft alvast wat inhoudelijke informatie: http://www.youtube.com/watch?v=b_E_8viKNIQ. Desgewenst wil ik u informeren: flyers, een artikeltje of persbericht sturen e.d.

met vriendelijke groet,

Elizabeth Binsbergen

YMCA Bureau Noord-Oost

Peterskampweg 12

8031 LK Zwolle

Tel: 038 4540221

www.ymcajeugdwerk.nl

elizabeth@ymca.nl