Inschrijving voor NNK en ZNK geopend

Wellicht staat u er nog niet bij stil maar nu de vakanties voorbij zijn en de sportcentra c.q. boksscholen hun deuren openen, begint weer het wedstrijdseizoen.

Vanaf heden tot en met zondag 25 september 00.00 uur kunnen belangstellende boksers (Elite A- en B-klassers en starters, dames en heren, scholieren (10 t/m 12 jaar), cadetten (13 t/m 15 jaar) en junioren 16 t/m 18 jaar) inschrijven voor de Zuid- en Noord Nederlandse kampioenschappen.

De voorronden van het Nederlands kampioenschap, want zo heten ze officieel en geen districtskampioenschappen meer, worden gehouden in de weekends 8/9 oktober en 15/16 oktober. De locaties voor NNK zijn Albert Cuyp (zondag 9 okt) en ABOV Hoorn (zaterdag 15 en zondag 16 okt). De wedstrijden voor het ZNK worden gehouden op zaterdag 8 okt bij de Golden Gloves in Eindhoven, zaterdag 15 okt bij de Bredase Ring en zondag 16 okt bij Van t Hof Rotterdam. De administratiekosten per deelnemer bedragen 10 euro.

De beste twee boksers uit de A-klasse bij het NNK en het ZNK, de finalisten dus, zullen op uitnodiging doorstromen naar het NK, op 12 en 13 november in Rotterdam. In de B-klasse stromen alleen de kampioenen van de B-klasse bij de NNK en ZNK door naar het NK. De deelnemers aan de startersklasse (t/m zes wedstrijden), scholieren en cadetten doen er niet aan mee. Voor deze klasse is deelname aan het NNK/ZNK het hoogst haalbare.

De openbare loting voor het NNK en het ZNK zal plaatsvinden op dinsdag 27 september (tijd en plaats volgen nog) en daarna zullen de programma’s gepubliceerd en gecommuniceerd worden. Houd rekening met deze data om zo teleurstelling bij een ieder te voorkomen en programma’s niet onnodig te hoeven aanpassen, zoals vroeger het geval was. Uitzonderingen worden niet meer gemaakt, wie te laat is met inschrijven, wordt onherroepelijk geweigerd. Voor alle duidelijkheid: A-klassers moeten meer dan 15 wedstrijden hebben gebokst en B-klassers vanaf 6 tot 15 wedstrijden.

Wellicht ten overvloede wordt het volgende nog vermeld. De jaarlijkse contributie en licentiegelden voor bokscentra, boksers en coaches moeten voldaan zijn voor 1 oktober 2016 om überhaupt mee te kunnen doen aan het Noord- of Zuid Nederlandse Kampioenschappen. Dit zal tijdens de loting worden gecontroleerd.

Het is het streven van de het bondsbestuur en de commissie W&E elk jaar meer deelnemers bij het NNK en ZNK te mogen verwelkomen. Dat moet mogelijk zijn met een aantal van ongeveer 400 actieve wedstrijdboksers. Aan de organisaties van het NNK en ZNK zal het niet liggen, de voorbereiding is al geruime tijd in volle gang. Binnenkort zullen alle verenigingen die lid zijn van de NBB een aantal posters en flyers ontvangen met de aankondiging van het toernooi en de locaties waar de wedstrijden worden gehouden.

Inschrijven voor NNK en ZNK kan via het volgende emailadres: info@boksen.nl via het inschrijfformulier in de bijlage en op de site.

Iedereen wordt een mooi  en sportief toernooi toegewenst en “may the best Woman or Man win!”. 

Hans de Bruijn

Secretaris WenE

Downloaden (XLS, 6KB)