Inschrijven voor NNK en ZNK tot uiterlijk 15 september

Vergis je niet, het is al bijna zover. Voordat je het weet, is het nationale boksseizoen in volle gang en dat houdt in dat de sinds vorig jaar ingestelde Noord- en Zuidnederlandse kampioenschappen opnieuw georganiseerd gaan worden. De hiervoor gereserveerde weekend-data zijn 4/5 oktober en 11/12 oktober en de diverse locaties voor de NNK en de ZNK zullen later worden aangewezen. Bovendien wordt een niet onbelangrijke verandering doorgevoerd, zoals eerder op de website aangekondigd. Namelijk alle klassen in de bokssport staan voor het eerst op het programma van de NNK en de ZNK en later ook op het uiteindelijke NK in het weekeinde van 28 t/m 30 november in Rotterdam.

Fontijn boksenDe jeugdkampioenschappen worden opgenomen in het ‘grote’ NK. Anders gezegd: de wedstrijden voor scholieren (10-14 jaar), junioren (15-16 jaar) en jeugd (17-18 jaar) zullen in de middaguren worden gehouden en de elite vanaf 19 jaar komt in actie tijdens het aansluitende programma. Alle klassen staan open voor zowel meisjes, jongens, mannen en vrouwen.
De commissie wedstrijden en evenementen (WenE) heeft vastgesteld dat het inschrijven voor de NNK en de ZNK alleen mogelijk is tot uiterlijk 15 september. Let op: overschrijding van deze termijn zal niet worden geaccepteerd. Een dag later vindt de matching en programmering plaats, zodat de deelnemers zich in alle rust kunnen voorbereiden. Dat is ook beter voor de organisatie van de wedstrijden.

Vorig jaar was de nieuwe opzet met NNK en ZNK een grote succes. Hopelijk kunnen we die trend doorzetten.
De inschrijfformulieren staan bij LEES MEER en zullen vanaf 27 augustus ook nog aan de erkende clubs worden gestuurd.