INDIA DEFINITIEF GESCHORST

De dagelijks bestuur van de wereldboksbond (AIBA) heeft de amateurboksbond van India definitief geschorst. “Als president geef ik uiting aan mijn gevoelens van diepe spijt, waardoor de AIBA deze beslissing heeft moeten nemen ” , aldus Dr Ching – Kuo Wu . “India was voor mij altijd een belangrijk lid, maar het is onmogelijk door te gaan met het huidige leiderschap van de Indiase bond dat schade berokkent aan het imago, de reputatie en de belangen van onze sport ´´.
Na een voorlopige schorsing sinds 6 december 2012 volgde een uitgebreid onderzoek naar de inmenging van de overheidsautoriteiten en werd dit besluit onvermijdelijk, aldus de officiële lezing. “De enige manier om het boksen in India weer op de rails te krijgen is het leiderschap over te dragen aan betrouwbare en eerlijke mensen met passie voor het boksen. Hopelijk dienen zij een aanvraag in voor het oprichten van een nieuwe nationale federatie.”
AIBA gaat ervan uit dat het Indiase Olympisch comité (IOA) haar volledige medewerking zal geven totdat AIBA goedkeuring verleent aan de samenstelling van een nieuwe organisatie.