Iedereen geslaagd voor graduatie examen in district Oost

Het was redelijk goed weer op zondagmorgen, 20 Maart jl. Gelukkig maar, want we hadden op deze ochtend een graduatie examen gepland voor district Oost. Het eerste deel van het examen betrof de shuttle-run test en deze moesten wij buiten uitvoeren. Er waren drie deelnemende verenigingen: ABCC Apeldoorn, COB Doetinchem en Boxing A80 Amersfoort. Er waren 18 deelnemers voor de gele en twee voor de oranje graad. De leeftijd van de deelnemers varieerde van 11 tot 53 jaar. Een ruime vertegenwoordiging van diverse leeftijden dus. Wat de deelnemers echter allemaal gemeen hadden, was de wil om te slagen voor het examen. Iedereen deed zijn stinkende best en het resultaat was er dan ook naar: alle deelnemers zijn geslaagd voor het examen.

Een leuke bijkomstigheid van deze graduatie was dat Eduard van Uffelen  (1 van de geestelijke vaders achter de hernieuwde graduatie examens) de examens afnam. Hij werd hierbij geassisteerd door Dirk Chevalking. De kandidaten hebben zich goed ingezet om de graad te behalen en het was een genot om het fanatisme van de sporters mee te maken. Initiatieven als deze zijn bijzonder waardevol voor de ontwikkeling van de breedtesport. Familieleden, vriendjes, vriendinnetjes etc. kunnen hierbij als toeschouwer zien waar het bij het boksen zo een beetje om draait en menigeen zal zijn/haar visie op de bokssport herzien na het meemaken van een dergelijk event. De motivatie van de deelnemers; het coachen van elkaar en de onderlinge sportiviteit maakten van dit event een heel geslaagde dag. Bij de diploma uitreiking had Eduard voor iedereen nog een verhaaltje over de aandachtspunten die hij bij hen geconstateerd had en een stimulering om op te gaan voor de vervolg gradatie. Eduard en Dirk, via deze weg nogmaals hartelijk dank voor de geslaagde dag.

District Noord heeft onlangs de graduatie examens afgenomen en nu dus ook District Oost. Het wachten is op initiatiefnemers uit de districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Zuid. De graduatie examens zijn niet alleen goed voor de promotie van het boksen in algemene zin; het is ook een uitstekend promotiemiddel voor uw vereniging. Voelt u zich gestimuleerd om ook een graduatie examen te organiseren?  Neem dan contact op met de bond voor meer informatie.

Lucien CederGradiuatieexamen