Hoogstaand NK met hoogtepunt Lacruz-Marengo

Genoten van een kwalitatief hoogstaand NK boksen, goed georganiseerd door eventmanager Hans de Bruijn, met ondersteuning van talloze vrijwilligers, geweldige ringspeeker en crooner Ray Martin, waarbij de aanwezige Nederlandse selectie in puike vorm verkeerde, met absoluut hoogtepunt de clash tussen olympiër Enrico Lacruz en uitdager Romano Morengo.
Korte impressie:
Donovan Vroom won de 91 kg B-finale knap van
Donny Westerdiep. Goede jeugdpartijen, met Hendrik van der Vaart in 64 kg en Sammy Wagensveld, in boeiend duel in 69 kg met Brandon Mullenberg, als winnaars.
Ook interessante damespartijen met een verrassende verliespartij van Essja Achouiti tegen
Larissa Bosman en Heleen van de Water die nipt verloor van Crooswijkse Myrea van den IJssel.
Spectaculair was het gevecht tussen Xavier Kohlen en
Delano James, waarbij Xavier in de eerste ronde werd aangeslagen, maar knap terugvocht en de partij naar zich toetrok. Respect daarvoor. Na afloop droeg hij zijn overwinning op aan zijn onlangs overleden trainer John Huiveneers, wiens vrouw ook aanwezig was.
Max van der Pas kwam, zag en overwon Vladislav Jashkul, hetzelfde gold voor Roy Korving tegen Kilat Bilal Hallie.
Artjom Kasparian moest flink aan de bak tegen de verrassend goed boksende Martin Foru, uit de stal van voormalig olympiër Orhan Delibas, en mocht na afloop de prachtige kampioensbelt om doen.
De afsluitende partij moest de gigant uit het oosten Stanley Koemans drie rondes lang de gevaarlijke outsider Hannes ter Linde van het lijf houden en dat lukte hem uitstekend.

Boris van der Vorst
Voorzitter van Nederlandse boksbond

 

Downloaden (DOCX, Onbekend)