Prijzenregen voor Nederlandse bokstop bij Eindhoven Box Cup

Het bleef prijzen regenen voor de leden van NL-team tijdens het geslaagde Eindhoven Box Cup-toernooi met Pinksteren. De laatste keer dat Peter Mullenberg in Nederland heeft gebokst voordat hij vertrekt naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, liet hij een prima indruk achter. Hij won overtuigend zijn klasse. Zijn Britse tegenstander Patrick Allen Cripps uit Harwich was een maatje te klein en de Almeloer veroverde soepel boksend een behoorlijke voorsprong in punten. Hij lijkt binnenkort met vertrouwen in het vliegtuig naar Brazilië te stappen. Zwaargewicht Roy Korving won voortijdig van de Engelsman Mason Holmes en Enrico Lacruz en Max van der Pas behaalden puntenzeges tegen Sulaiman Segawa en Ruben Veciunca.

Ook Alicia Holsken laat keer op keer zien vooruitgang te boeken en opnieuw kwam dat tot uitdrukking tegen de Russin Galina Chumgalakova. Ook voor Alicia lag de felbegeerde hoofdprijs klaar.

De Nederlandse ploeg vertrekt binnenkort naar laatste kwalificatie-toernooi voor de Spelen. De overwinningen geven vertrouwen voor de toekomst.