Historische prestatie van Nouchka Fontijn op Europese Spelen in Baku

De Schiedamse boksster Nouchka Fontijn heeft inderdaad historie geschreven. In de finale van de Europese Spelen in Baku won het 27-jarige lid van Mesa Sport uit Schiedam in de klasse tot 75 kilo opnieuw met grote overtuigingskracht van de 35-jarige Zweedse Anna Rosalie Laurell-Nash. Met dit prachtige resultaat (alle partijen in dit toernooi werden met 3-0 gewonnen) heeft Nouchka Fontijn benadrukt een groot kanshebber te zijn om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016. Vorig jaar won zij ook al met overmacht het Europese kampioenschap.
De laatste jaren stond Nouchka Fontijn vier keer tegen haar Scandinavische tegenstandster in de ring en nooit wist Laurell-Nash als winnares naar haar man in de hoek terug te keren. De Zweedse werd dit jaar met 3-0 afgestopt in de finale van het Montana Belts Women Tournament in Parijs en Nouchka hield vorig jaar Laurell-Nash in de eerste ronde van het EK in Boekarest van de overwinning af, net als eerder met 3-0. In 2012 dolf Laurell-Nash al het onderspit in de kwartfinale van de Stranja Memorial in Sofia. De enige keer dat Nouchka Fontijn een punt tegen haar moest afstaan was in de landenwedstrijd tegen Zweden in 2010.
Nouchka Fontijn, in Baku perfect begeleid door Hennie van Bemmel en Abdelhak Fkiri, toonde niet alleen aan dat zij in absolute topvorm is maar het behaalde succes is ook een gevolg van de verbeterde verstandhouding met de Nederlandse boksbond. In haar trainingsopbouw zit dit seizoen veel meer structuur en men heeft veel meer begrip voor elkaars standpunten. Ook zijn andere talenten tot de piramide bij de dames toegelaten in de hoop bij de mogelijke organisatie van het EK volgend jaar in Rotterdam een of meer nieuwe kanshebbers af te leveren.

Fontijn, Nouchka op weg naar finale Baku

Nouchka Fontijn, na finale Baku

Fontijn, Nouchka huldiging in Baku

Score Baku