Highschool of Boxing jaagt Olympische boksdroom na!

De Highschool of Boxing heeft de beschikking over een sfeervolle ruimte, op het voetbalcomplex van Alliance. Belangrijker nog is dat deze boksschool een bijzondere trainer heeft, in de persoon van Waleed Shekho. Neem Rick de Nooijer, die stapt maar liefst vier keer per week in de trein van Middelburg naar Roosendaal, voor een training van Waleed. Bij de Highschool of Boxing krijgt hij bovendien de gelegenheid om te sparren met klasbakken uit de nationale selectie, zoals Max van der Pas en Roy Korving. Rick is niet de enige die graag met Waleed traint, ook de jeugdige talenten Cas van Peer, Bryan Vossen en Willem Jongmans komen naar de Highschool of Boxing, om klaargestoomd te worden voor buitenlandse toernooien. Alles ademt toewijding, discipline en ambitie, de noodzakelijke ingrediënten om topprestaties te leveren.

Boksen is de grote passie van trainer Waleed. Zijn hele leven heeft de geboren Syriër gebokst. In Syrië heeft Waleed in het nationale team getraind, onder een Russische en Cubaanse coach. Na zijn carrière als bokser wilde hij graag trainer worden en heeft in Syrië de eerste damesploeg begeleid. Ruim voor de burgeroorlog heeft de liefde hem naar Nederland gebracht, waar hij al snel aansluiting zocht bij de Boksbond. De afgelopen jaren heeft Waleed bondscoach Hennie van Bemmel ondersteund bij de training van de nationale selectie op Papendal en bij buitenlandse reizen. Als erkenning voor zijn enorme inzet is hij door de Boksbond gekozen tot Bokstrainer van 2017.

In Roosendaal heeft Waleed sinds een jaar een eigen trainingsruimte, onder de vlag van Aleco en dankzij de geweldige ondernemers Andy van Peer en Mike Jongmans. Die eigen ruimte stelt Waleed in staat om zijn visie uit te dragen. De groepsgrootte is overzichtelijk, zodat er voldoende ruimte is om elke bokser persoonlijke aandacht te geven. Waleed is erg op techniek gericht in zijn trainingen, onder meer met behulp van videoanalyse, maar combineert dat met kracht- en conditietraining waarmee hij in West-Europa extra ervaring heeft opgedaan.

De doelstelling met Highschool of Boxing in Roosendaal is om Nederlandse boksers op te leiden voor het grote werk: de Olympische Spelen. Een prachtig project om in de gaten te houden!

Boris van der Vorst
Voorzitter Nederlandse boksbond