Het aftellen is begonnen voor het NK boksen

Het aftellen is begonnen. Binnen een week start het NK boksen, op 18 /m 20 januari in het Worldhotel Wings bij Zestienhoven. Een topevenement voor de deelnemers én de toeschouwers. De felbegeerde kampioensgordels zijn dan de inzet van hevige strijd. Wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar klasse? Met internationaal en voor sommigen zelfs Olympisch perspectief. De ultieme droom voor een topsporter.

Het moet gezegd, het NK wordt anders dan anders. Dat komt vanzelfsprekend door de combinatie met het uitreiken van de EUBC-awards, een gunst van president Franco Falcinelli. Uit alle delen van Europa worden de geselecteerde kandidaten aangevlogen en zij worden in het zonnetje gezet. Een door ringspeaker Ray Martin begeleid feestje dat met livestreaming via internet wordt gedeeld met de rest van de wereld. Voorzitter Boris van der Vorst is meer dan én terecht trots dat de Nederlandse boksbond als gastheer mag optreden.

Alles wordt gedaan om er een sfeervolle hapening van te maken. Tien VIP-tafels rondom de ring worden bezet/verkocht met daaromheen zitplaatsen voor 600 toeschouwers. De kaartverkoop is al behoorlijk op gang gekomen. Wie tickets voor vrijdag, zaterdag of zondag in de voorverkoop bestelt, kan het NK voor half geld bijwonen. Aan de kassa op de wedstrijddagen geldt de afspraak niet meer. Verwacht wordt dat de zaal zeker bij de finales op zondag uitverkocht raakt.