Hannes Schneider bevlogen bezig met Gym Haarlem

n de prachtige industriële trainingszalen neemt Hannes Schneider de boksers van Gym Haarlem onder handen. De relatief jonge groep boksers werkt een intensieve training af waarin combinaties ingeslepen worden. Alex van Klooster en ik moeten conditioneel flink aan de bak. Sinds Hannes acht jaar geleden de trainingen voor zijn rekening genomen heeft, zijn de groepen enorm gegroeid. Gym Haarlem Boxing Team staat nu als een huis, samen met bevlogen assistenten Sem Jongsma en Freek van Beelen. Toppers uit zijn wedstrijdteam als Mano Karpes, Brice Biha, Don Petter en Lyon Beerman hebben regelmatig met centrale trainingen op Papendal meegedaan.

Discipline speelt een belangrijke rol in het leven van Hannes. De hele week staat hij in de Haarlem Gym klaar voor zijn (wedstrijd)boksers. Dat doet Hannes naast zijn drukke baan bij KLM Cargo. Ook van zijn boksers eist hij dezelfde toewijding op sportief en maatschappelijk vlak. Hannes werkt graag met jongeren. Van docent John Kenbeek heeft hij op de KSS3-opleiding de impact van boksen in het sociale domein meegekregen. Daarom is Hannes ook enorm blij met de erkenning die hij van de stichting Blik op Talent heeft gekregen waarmee jongeren die dreigen uit te vallen op werk of school met boksen beter in het gareel gebracht kunnen worden.

Ook buiten Gym Haarlem is Hannes actief. Hij geeft clinics bij bedrijven en voor statushouders. Met New Sport Challenge propageert Hannes outdoor boksen op unieke locaties, bijvoorbeeld op het strand. Het initiatief is destijds ontstaan om vriendin Bianca een hart onder de riem te steken toen ze kanker kreeg, maar draait nu nog steeds. Vanuit Business Boxing Haarlem ondersteunt Hannes op 12 mei as een mooi boksproject in Kenia om vrouwen met boksen meer weerbaar te maken.

Boris van der Vorst
Voorzitter Nederlandse Boksbond