GOUD VOOR WOUTER DJOKIC IN LITOUWEN

Uitstekende prestatie van Roy Korving belooft veel

In het Litouwse Vilnius won topbokser Wouter Djokic (17) afgelopen weekeinde de prestigieuze Dan Pozniak Cup. In een sterk bezet jeugdbokstoernooi in het Litouwse Vilnius rekende de meervoudige Nederlandse kampioen op imponerende wijze af met de wereldtop. Zo veegde Djokic in de halve finale van de weltergewichtsklasse (tot 69 kilo) de vloer aan met de Wit-Russische Europese vicekampioen 2011 Egor Gorbunov.

Ook de Nederlandse grote belofte Roy Korving (17) liet zich in Vilnius van zijn sterkste kant zien. In de kwartfinale won de Benthuizer overtuigend van de Litouwse kampioen Alirdas Baniulis (20-4). Korving trof in de halve finale de regerende jeugdwereldkampioen halfzwaargewicht (tot 81 kilo) Oleksandr ‘Obelix’ Khyzhniak. De eerste twee ronden verliepen goed voor Korving; de tweede ronde won Korving zelfs op punten. In de derde ronde gaf de Nederlander alles, maar door een gemis aan wedstrijdervaring moest hij de zege aan de imposante Oekraïner laten (18-9). Korving restte een memorabele bronzen medaille.

Het onder toezicht van de wereldbokskoepel AIBA gehouden jeugdtoernooi in Vilnius werd voor de achtste keer gehouden. Van 20 tot en met 24 maart bepaalden 88 boksers uit vijftien sterke boksnaties de internationale pikorde. Wouter Djokic en Roy Korving waren de enige Nederlandse deelnemers in Litouwen.

In de kwartfinale trad ABCC-bokser Djokic aan tegen de nummer 3 van Kazakstan, Erzhan Kenzhegaliyev. De eerste ronde bokste de Nederlander op afstand en bleef de wedstrijd in evenwicht (3-3). Djokic veranderde in de tweede ronde slim van tactiek: op korte afstand bokste hij reactief, waar Kenzhegaliyev niet van terug had. Djokic bokste deze wedstrijd vrijwel foutloos uit. Hij won met 11-5.

In de halve finale had Djokic geen moeite met vicewereldkampioen 2011 Egor Gorbunov. De Edenaar overklaste de Wit-Rus fysiek, technisch en tactisch. Met 17-6 besliste Djokic de wedstrijd in zijn voordeel.

De finale gaf een spannend strijd te zien tussen de Nederlander en de Litouwse kampioen en publiekslieveling Eimantas Vaicikonis. In de eerste ronde kwam Vaicikonis nipt op punten voor te liggen (2-3). In de tweede en derde ronde liet
Djokic zien wat hij in huis heeft met agressief en doelmatig boksen. Na de tweede ronde leidde de Nederlander (6-5). In de laatste ronde liep hij knap uit door op verschillende afstanden en verschillende hoogten te boksen (11-7). Het Litouwse
publiek werd er muisstil van.