Goud voor Tony Jas in Polen

De jonge bokser Tony Jas heeft een gouden medaille gewonnen op het sterk bezette junioren/jeugd toernooi in Myszkow (Polen) met deelnemers uit de Oekraine, Tjechie, Duitsland en Polen. In de eerste partij (halve finale) bokste hij tegen de Duitser Sarhad Nouzad. Tony begon scherp en combineerde met gevarieerde stoten waarvan bijna alles aankwam. De Duitser had hier geen antwoord op en besefte al in de eerste ronde dit boksend niet te gaan redden. Daarna begon hij de wedstrijd te ontregelen maar Tony had hier geen boodschap aan en bleef geconcentreerd doorboksen. Winnaar op punten.

In de andere halve finale stond de Tjech Patric Balaz die een sterke indruk maakte tegen de Pools kampioen en winnaar diverse toernooien Karol Kowal . Deze Pool Kowal is een oude bekende daar Tony hem trof in de finale Wismar 2013.

Plan de campagne in de finale was boksen met directe stoten zeker in de eerste aanval daar Patric Balaz een ware knokker was. Tony hield zich vanaf ronde 1 fantastisch aan zijn opdracht en de Tjech kwam niet aan boksen toe. Hij plaatste af en toe vier stoten in zijn eerste aanval waar er drie raak waren. De tweede ronde het zelfde beeld een goed geconsenteerde en hooggesloten Tony die het gevecht domineerde. In de derde ronde probeerde Patric Balaz de partij nog enigzins wat glans te geven door te vechten voor wat hij waard was, wederom ging Tony hier niet in mee en speelde zijn eigen spel. Wegdraaien en overnemen.

Tony is op de goede weg , hij bokst in september het Europees junioren kampioenschap. Deze gouden medaille op dit toernooi is een goede stap richting E.K.

Rene Prins