Goud voor Alicia en Tisha

Tisha Balentien (51 kilo) en Alicia Holsken (54 kilo) hebben goud gewonnen tijdens de Wueens-cup in het Duitse Stralsund. De samenwerking met de meiden en met Sayit was goed en gemoedelijk.

Donderdag bokste Tisha tegen Aidana Baltabayeva uit Kazachstan en won met 3-0.
Alicia lootte tegen de sterk naar voren boksende Française Mailys Gangloff, nummer twee van Europa. Was een hard gevecht maar het werd 3-0 voor Alicia. Vrijdagmiddag had Tisha een walk-over doordat vrij laat bekend werd dat de Franciase Santiana Meurant geblesseerd was. Alicia behaalde een 3-0 overwinning tegen de Zweedse Katrin Noren. In de finale op zaterdag moest Tisha het eerst boksen. Ze luisterde goed, was duidelijk de dominante bokser waardoor de tegenstander het gevecht ontliep. Duidelijk goud voor Tisha!

Alicia liet vanaf het begin zien dat ze met goud naar huis wilde komen. Zij scoorde telkens met een lange rechter cross hard op het hoofd van haar tegenstander, de nummer twee van de wereld. Zoals in al haar andere gevechten trok ze de aandacht met haar strijdkracht en manier van boksen. Dit was ook de reden dat Alicia later ook de prijs als beste bokser van het toernooi won. Al met al een succesvol, mooi en leuk toernooi dat elke jaar groter word met toplanden.

Groet,
Marichelle de Jong