Goud op het strand bij Olympic Experience

Mark HuizingaDe Nederlandse boksbond heeft zich van zijn beste zijde laten zien tijdens de Olympic Experience. De dag nadat Peter Mullenberg en Enrico Lacruz pure promotie maakten voor de sport en een ronde verder kwamen bij de Spelen in Rio, gebeurde er op het winderige strand van Scheveningen ook iets bijzonders. Met hartverwarmend enthousiasme werden goed georganiseerde clinics en demonstraties gehouden door zeventien gemotiveerde vrijwilligers onder leiding van coördinator Kees van Veelen. De hele dag door werden de volgeboekte activiteiten ontplooid voor jong en oud, die een hoogtepunt bereikten toen de Olympic Experience-ambassadeurs judokampioen Mark Huizinga en actrice Vivienne van den Assem de ring instapten na een korte introductie-training van selectie-lid Roy Korving. Het moet gezegd, de heuse wedstrijd, geleid door Rex Kortram, eindigde onbeslist. Een beslissing waarmee de fanatieke Vivienne het oneens was….

Het boksen hoort duidelijk weer bij de Olympische familie. Dat werd wel duidelijk op het prestige-evenement van NOC*NSF waaraan alle belangrijke Nederlandse sportbonden hun medewerking verleenden.

Een groot compliment verdient coordinator Kees van Veelen, die touwtjes strak in handen hield, later met hulp van Marichelle de Jong. Vergeten mogen zeker niet worden: de anonieme vrijwilligers die zich van heinde en ver hadden aangemeld. De boksbond heeft het goud op de werkvloer in handen. Stille krachten blijken zich na een oproep op de website maar wat graag voor hun sport te willen inspannen. Neem trainer Vincent Stikkelorum van de Haagse boksschool Nicolaas. Hij heeft de organisator spontaan toegezegd tot het eind van Olympic Experience clinics en demo’s te blijven verzorgen. Pure promotie voor zijn school uiteraard maar ook voor het boksen.

De vrijwilligers waren Roy Korving,Marichelle de Jong,Dick Korving, Rex Kortram, Leen van Beele, Vincent Stikkolorum, Rob Bolder, Cor deLeeuw, Marvin Bolder, Bjorn Bolder, Nikita vanKeulen, AngelAlbertus, Vinny Koper, Janique vd Heerdt, Janike van Veelen en Hans de Bruijn. De sponsoren BosNieuwerkerk, Matsuru, Janvanwoerden,…ALLE bedankt voor jullie inzet!!

Hans de Bruijn

 

Mooie demo van Roy Korving en Marichelle de Jong op de Olympic Experience.

Geplaatst door Alex Van Klooster op Maandag 8 augustus 2016

Boksring