Vreugde voor Max en verdriet voor Enrico tijdens OKT in Turkije

Vreugde en verdriet kenmerkten de eerste wedstrijddag van het Olympisch kwalificatietoernooi zondag, 10 april in het Turkse Samsun. Max van der Pas kwam een ronde verder en Enrico Lacruz moest helaas zijn meerdere erkennen in de ervaren Italiaanse routinier Domenico Valentino. Roy, Peter, Nouchka en Alicia komen de volgende dagen in actie. 

Max van der Pas (75 kg) kwam als eerste bokser van de Nederlandse afvaardiging in actie tijdens het OKT. Hij deed dat zeer overtuigend en won met maximale cijfers van 3-0 van de Zwitser Davide Faraci. Zijn volgende tegenstander is de Duitser Xhek Pascali en die partij staat voor dinsdagmiddag op het programma. Pascali versloeg Max met 2-1 onlangs in de halve finale van de Chemie Pokal.

Voor Enrico Lacruz stond van te voren vast dat hij al in de eerste ronde een zware tegenstander zou treffen. Domenico Valentino is 31 jaar en bokste steeds bij de beste acht op de Olympische Spelen van Athene, Peking en Londen. Verder won hij zilver op het WK van 2007, goud in 2009 en driemaal brons in 2005, 2011 en 2013. Enrico bokste knap en was zeker niet veel minder. Dat blijkt ook uit de score 29-28, 29-28 en 28-28. Het publiek was het niet eens met de uitslag. Nadat Valentino tot winnaar was uitgeroepen, reageerde de zaal met boegeroep.