GOEDE BOKSRESULTATEN VAN HET WEEKEIND

Boksers van ABCC en uit het training samenwerkingsverband kwamen dit weekend op meerdere plaatsen in actie. Op zaterdag stonden Jamal El Bouhali (ABCC) en Evert-Jan Sluis (Boxing Arnhem) opgesteld in Mülheim Duitsland voor de finales van de Nordrhein kampioenschappen. De begeleiding was in handen van trainer Goran Djokic. Evert Jan Sluis kwam in de C 75 uit tegen Abdullah Yesilsurt uit Dusseldorf. Evert Jan bokste wat hectisch en te gejaagd maar wist uiteindelijk de wedstrijd wel te winnen met een 3-0 score en was daarmee Nordrhein Meister. Jamal El Bouhali kwam helaas niet in actie , zijn tegenstander Itschiev trad niet aan in de finale waardoor Jamal via een walk-over winst de titel in de B klasse won. Erg jammer natuurlijk omdat Jamal zich na zijn gewonnen halve finale van vorige week graag nog eens had willen laten zien in Nordrhein.

Op zaterdagavond bokste zwaargewicht Gokhan Gedik (ABCC) onder leiding van coach Husnu Kocabas in België tegen Koen Leijssen. Hoewel Gedik een flinke griep achter de rug had, wist hij toch de wedstrijd naar zich toe te trekken, 2 juryleden gaven Gedik de winst en 1 jurylid beoordeelde de wedstrijd met een onbeslist.

Ook op zaterdagavond kwamen in Velbert tijdens de Bundesliga ontmoeting VBC Velbert-BR Hamm achtereenvolgens Stevan Djokic (ABCC) Ben Tingen (Assen) en Peter Müllenberg in actie. Stevan Djokic bokste in de junioren A 60 kg een uitstekende wedstrijd tegen Jamal Temur (Hilden) en behaalde variabel boksend een duidelijke 12-7 overwinning. Stevan draaide mooi weg naar z kanten en counterde zeer goed met rechts. Ben Tingen nam de handschoen op tegen Arthem Martiosian uit Huckelhofen , en was duidelijk de baas in de ring. Ben moet nog leren wat rustiger en variabeler te boksen maar won duidelijk en zeer verdiend met 14-6. Peter Müllenberg bokste wat te gejaagd, en durfde zijn goede leverstoot niet te gebruiken na de diskwalificatie in de vorige partij, maar won desondanks overduidelijk van de uit Dortmund afkomstige halfzwaargewicht Refik Letifi. Nadat de liga bokser van Hamm al twee keer was aangeteld probeerde hij door klemmen over de ronden te komen maar deed dit zo vaak en onbesuisd dat hij al snel op twee openbare waarschuwingen liep en na een derde keer verloor door diskwalificatie.

Pech was er voor Enrico La Cruz,( BVAZ) die zijn thuisdebuut in de hoofdmacht van Velbert zou maken, Coach Hennie van Bemmel hield daarvoor de Europees Kampioen 2010 Dennis Makarov uit de ploeg, maar helaas kwam Hamm zonder bantamgewicht opdagen. La Cruz komt nu dus de 16e Februari in actie. Ook weltergewicht Max van der Pas (Olympia) bokste zaterdagavond in Velbert namens zijn team Hamm tegen de Duits kampioen 2011 en OS deelnemer Patrick Woscziki. De Duitser bokste net iets beter en met meer druk dan in de voorgaande door Max gewonnen partij. Max was dit keer toch minder scherp en overtuigend dan 12 januari. De overwinning ging dan ook dit keer naar Woscziki.

Hennie van Bemmel