Geslaagd Kerst Boksgala wordt een nieuwe traditie

Kerst BoksgalaHet ging om Peter, Roy, Max, Enrico, Aito, Delano, Arjom en Alicia, Dat was de opzet. Zij moesten de kans krijgen op een bijzonder podium. Dat werd eerst het Eindejaarsgala genoemd. Toen de directie van Ahoy en het Kerstcircus spontaan meewerkten aan een gewaagd experiment in de piste met zaagsel, werden alle positieve elementen bij elkaar geveegd en kwam het Kerst Boksgala tot stand. Met groot enthousiasme, ook van samenwerkingspartner Hearts Sports, werd de unieke ambiance uitgebouwd. Het resultaat mag er zijn. Het Kerst  Boksgala werd een doorslaand succes. Dit gala maakte teveel indruk (meer dan duizend betalende bezoekers, een professionele organisatie en een vlekkeloze tv-registratie door Ziggo voor de huiskamer) om het bij een eenmalig evenement te houden. Het wordt hopelijk het begin van een nieuwe traditie!

Dat er iets moois in aantocht was, voelde iedereen in de Nederlandse boksbond aankomen. De laatste jaren krijgt het positieve gevoel de overhand, er wordt weer met vertrouwen naar de toekomst gekeken o.a. door de goede relatie met NOC*NSF/AIBA en de verbeterde prestaties van de Nederlandse selectie onder aanvoering van de Olympische kandidaat Peter Mullenberg. Zij presteerden sterk. Toen bleek dat een prominent land als Frankrijk met een gelijkspel (4-4) genoegen moest nemen, werd nog eens onderstreept dat het herenboksen in de lift zat. Het Kerst Boksgala werd een sportief hoogtepunt. Dat de boksavond  zou uitmonden in deze uitvoering overtrof de verwachtingen. Er werd vooraf gedacht, met 600 aanwezige toeschouwers mag men de handen dicht knijpen. Het dubbele aantal (inclusief de genodigden) is zeker gehaald. Dat is in jaren niet voorgekomen bij een interland-wedstrijd van het Nederlands team. Het huidige bestuur schrikt niet zo snel van een omvangrijke uitdaging. En dat bleek. Alle officials hielden zich strikt aan de instructies. Tot op de minuut werd het draaiboek uitgevoerd, wat een groot compliment waard was. Dat geldt ook voor de vrijwilligers Esther Vandendriessche, Laura Schalkwijk, Glen Buitendijk en Kenneth Pinas. Het bestuur heeft grote waardering voor hen.

Nooit eerder kwam het voor dat de bezoekers werden verrast met ,,Welkom Kerst Boksgala 2015’’ op de levensgrote led-verlichting tegen het dak van Ahoy.  Een begroeting die vooral verbazing wekte bij de kleine honderd genodigden voor de receptie, voorafgaand aan de landenwedstrijd. Onder andere de vrijwilliger van het jaar (Dick Zwiers) , het talent van het jaar (Roy Korving) en de nieuwe ereleden Alex Blanchard en Rudy Koopmans werden door voorzitter Boris van der Vorst gehuldigd in het bijzijn van NOC*NSF voorzitter Andre Bolhuis en nog vele andere prominenten uit de sportwereld. De Boksbond telt weer mee en daar blijft het niet bij als het aan directeur Ferdinand Bannink van het Kerstcircus ligt. ,,Bij mij roept deze avond herinneringen op. Ik kijk altijd graag naar het boksen op de televisie. Ook volgend jaar zijn jullie weer van harte welkom’’.

Hans de Bruijn

 

De wedstrijduitslagen van Nederland – Frankrijk:

Jeugd

64: Rex Meijer NED  –  Brandon Müllenberg NED      0 – 3

 

69: Angus Schmaloer NED  –  Felix Jordan NED    0 – 3

 

Elite vrouwen

51 : Wassila Lkhadiri  FRA  –  Alicia Holzken NED   2 – 1

 

Elite mannen

60: Oualid Belaoura FRA   –  Enrico Lacruz NED    0 – 3

 

64: Maxime Devignaud   FRA   –   Aïto Koster NED   3 – 0

 

69: Souleymane Cissokho FRA  –   Delano James  NED  2 – 1

 

75: Adriani Vastine FRA    –  Max van der Pas NED  0 – 3

 

75: Ezzedine Ben Nasser  FRA  –  Arjom Kaspariam NED  2 – 1

 

81: Souliman Abdourachimov FRA  –  Peter Müllenberg  NED  0 – 3

 

91: Aboulaye Diane FRA  –  Roy Korving NED    0 – 3