Geslaagd boksgala in Westereen

Op zaterdag 8 april was het vechtsportdag in Sikkemahal van De Westereen. In de middag was er een boksgala georganiseerd door Boksschool de Waldhoek en savonds kickboksen door Stichting Peye en Downhat Gym Drachten.

Voor het boksen stonden er 13 wedstrijden en 2 demonstratiepartijen op het programma met maar liefst 11 Friese strijders. Als eerste mocht jeugdbokser Jitse Wijbenga 13jr.van De Waldhoek een demo boksen tegen ervaren wedstrijdbokser Farshid Bos van B.A.V Frisia Leeuwarden.
Beide jongens lieten zien dat ze konden boksen. Daarna was de beurt aan Folkert Bosgraaf (uit Driesum) van de Waldhoek uitkomend in de starters klasse jeugd tot 69kg. In een bloedstollend gevecht won Bosgraaf op punten van Matthias Wijnands uit Twente.
De volgende Waldhoeker was Ilie Beniamin Stativia (uit Jistrum) 60kg jeugd welke het opnam tegen Cristoffer Remerij van F&F Sneek. Ook hier werd met veel passie gebokst en kreeg het publiek waar voor zijn geld. Ilie Beniamin won na 3 ronden op punten.
Na de pauze was de beurt aan B klasser elite tot 81 kg Leo Kuipers (uit Twijzelerheide) die voor de 3e keer in zijn carrière tegen Koen van Arem uit Den Helder bokste. De Stand stond 1-1 het was dus nu om uit te maken wie de sterkste was. De eerste ronde was met licht voordeel voor Leo, de 2e was zwaar en ging naar Koen, de derde en beslissende ronde trok Leo het gevecht weer na zich toe en won daarmee de partij op punten.
B klasse jeugdbokser en regerend NL kampioen B klasse tot 69kg Yair Molenaar (uit Feanwalden) bokste een demonstratie partij tegen elite bokser Haye Soepboer van F&F Sneek. Beide heren trakteerden de volle zaal op een hoogstaand potje boksen.
Als laatste Waldhoeker trad Jilles Bijlstra elite A klasse tot 75kg aan tegen Ferenc Soepboer van F&F Sneek, na een tactische eerste ronde ging het los in de 2e, met wild naar voren boksen gaf Ferenc Bijlstra geen kans om acties te maken, dit herhaalde zich in de 3e ronde waardoor verrassend winnaar Ferenc Soepboer werd.
Avonds werden er 32 kickbokspartijen afgewerkt in een bomvolle sporthal. Al met al was het vechtsport evenement een groot succes.
Bernard Jansen
Boksschool De Waldhoek

Downloaden (DOCX, Onbekend)