Genieten van topboksen op Eindhoven Box Cup!

Bij de derde editie van de Eindhoven bokscup heeft de organisatie zichzelf overtroffen. Er is een prachtige ambiance voor de boksers en publiek gecreëerd, met livestream voor het buitenland en een groot internationaal deelnemersveld. Team NL is met een grote delegatie aanwezig en heeft ook zaterdag weer met een mooie reeks partijen laten zien dat het Nederlandse boksen enorm in de lift zit.
Al relatief vroeg op de dag kwam bij de dames in de 57 kg klasse Jemyma Betrian in de ring en versloeg de Russische tegenstander met flitsende combinaties. Myrea van den Ijssel verloor helaas van de Deense Europees kampioen Rasmussen die het zondag in de finale mag opnemen tegen ons Nederlands talent Chelsey Heijnen die zelf in een rommelige wedstrijd haar Engelse tegenstander versloeg. Sammy Wagensveld won het Nederlands onderonsje tegen Abdul Rahman van de Haagse Directe. Max van der Pas won overtuigend van zijn Palestijnse tegenstander. In de B groep won ook Zekaria Elhaj zijn partij. Met strakke rechtse directen overklaste de beste damesbokser van de wereld, Nouchka Fontijn, haar Russische tegenstander. Rick de Nooijer en Artjom Kasparian wonnen beiden hun partij in de 81 kg klasse en mogen het morgen in de finale tegen elkaar opnemen. Peter Mullenberg verloor met een gescheurde wenkbrauw helaas in een boeiend duel nipt de laatste partij op de avond tegen Tony Brown.

Genoten dus van een sterke bokskaart in Eindhoven, waar zondag ook weer spektakel beloofd wordt, met rondemissen, artiesten als John de Bever en Melissa Janssen, ringspeeker Ray Martin maar bovenal boksen op hoog niveau.
Tot slot, hulde aan de Eindhovense vrijwilligers die het grootste topboks en AIBA evenement in Nederland mogelijk maken.