Geen titelprolongatie voor Windmillteam

Brandon Mullenberg heeft de voorpartij van de internationale finalewedstrijd tussen het Dutch Windmill team en BUS Dinslaken op zaterdag 13 december in Nijmegen en wint overtuigend met mooi boksen. Dat belooft wat voor de rest van de avond, de sfeer zit er goed in.

Als eerste deelnemer aan de NWR liga-wedstrijd treedt debutant Ahmet Djamshid aan. Hij biedt goed partij maar verliest jammer genoeg. 0-1 voor tegenstander BUS Dinslaken. In de tweede partij treedt Mehmet Demir in de ring. Na een heroïsch gevecht verliest hij nipt 0-2. Partij drie is voor Wouter Djokic. Hij wint zijn partij overtuigend met bij vlagen erg goed boksen 1-2. Er kwam nog een debutant in de ring, Jelke Weima. Zijn tegenstander is zichtbaar een maatje te groot, wat resulteert in acht tellen rust in ronde twee en in ronde drie biedt hij nog wel de nodige weerstand maar verliest toch zijn partij 1-3.

Na de pauze wordt er gebokst om de uitgestelde Nederlandse titel superzwaargewicht in de B klasse tussen Joop den Hollander en Stanley Koemans. Na een mooie partij komt Joop als winnaar te voorschijn en bemachtigt hiermee de Nederlandse titel 2014.

Joop den Hollander NK B-klasse superzwaar

ichel de Kok is de volgende Windmiller, die na een spannende partij aan het kortste eind trekt. De teleurstelling is groot (1-4) en dus is de titel voor BUS Dinslaken. Roy Korving bokst daarna een puike partij en wint deze ruimschoots 2-4. Als laatste treedt Hannes Terlinde aan voor zijn partij. Deze eindigt in een anti climax. Zijn tegenstander heeft zich in de warming up in de kleedkamer geblesseerd. Hij komt nog wel de ring in maar na de eerste gong  wordt direct de handdoek gegooid en is de partij alweer voorbij voordat Hannes goed en wel uit de hoek is gekomen 3-4.

Al met al een mooi boksavond met jammer genoeg geen prolongatie van de titel. Alles was goed georganiseerd en erg gastvrij, dank daarvoor de vereniging NABA. Volgend jaar weer een nieuwe kans voor het Dutch Windmill team.

Alex van Klooster

Lid van het hoofdbestuur