Fun boksen in een Schiedams pakhuis

Eindelijk is het zover @loopuytfightclub Een unieke boksgala waar bartenders tegen elkaar boksen in een te gekke locatie en sfeer. Wachten op @tyrboxing bokser Joshua @__xjjb die de avond mag afsluiten. Lets get ready 2 rumble

Geplaatst door Marichelle de Jong op Maandag 26 november 2018

Noem het fun-boksen. Of beter misschien: entertainment. Deze kwalificaties kregen het succesvolle business-boksgala van Loopuyt mee. Achttien bartenders uit alle delen van Nederland en België schepten er na een jaar  training groot genoegen in om elkaar uit te dagen. Dat resulteerde in een sfeervol spektakelstuk van negen wedstrijden. De een was vanzelf beter dan de ander. Bijkomend voordeel: ruim honderd toeschouwers werden op slag gewonnen voor het boksen van initiatiefnemer Jan van Stigt Thans.

De aankomst was een aparte belevenis. Iedereen moest met een pontje worden overgezet naar het Schiedamse pakhuis waar alles met vreugdevuren en in old fashion stijl was ingericht. De bel dateerde uit 1937, de gordels waren uit hout gesneden en Peaky Blinders was als dresscode voorgeschreven, dus met stijlvolle arbeiderspet. Het gaf het gevoel dat door het bescheiden uitnodigingsbeleid het best kan worden omschreven ,,als huiskamer boksen’’.

Typerend voor een sport in opmars. Het is entertainment met een glimlach. Ringspeaker Jack – wie kent hem niet van radio Rijnmond – liet een stortvloed van prive-weetjes los op de deelnemers, die als helden de ring beklommen en verlieten. Zij deden hun uiterste best luidkeels aangemoedigd door hun eigen aanhang.

Hans de Bruijn,

Event-manager