Floor Dekker: de gigant uit Dordrecht

Dordt2Dordt3Ruim 30 jaar is Floor Dekker de belangrijkste vertegenwoordiger van boksend Dordrecht. In zijn actieve loopbaan als bokser heeft Floor drie keer tegen Arnold Vanderlyde gebokst, maar direct na zijn Nederlandse titel in Carré stortte Floor zich op het lesgeven. Daarmee trad hij in de voetsporen van Jan Raymaker en andere boegbeelden van de Dordtse Boksclub Bouwlust.

Dordrecht was destijds nog een bruisende boksstad, maar dat is helaas minder geworden. Binnen zijn vereniging Dekker Sport is Floor nog steeds het stralend middelpunt van een gemêleerd gezelschap: van piepjonge pupillen (8 jaar), (getalenteerde) pubers, vrouwen, wedstrijdboksers tot oude ervaren krijgers, zoals de 73-jarige Ben Saïd. Recent heeft Dekker, samen met zijn partner Gerard van de Ham, zijn boksschool nieuwe impulsen gegeven met een vrijdagmiddag- en zondagochtend training voor de jeugd. Ook bij andere sportverenigingen verzorgt Floor geregeld bokstrainingen. Binnenkort wil hij weer graag een boksevenement in Dordrecht organiseren. 

Floor volgt de ontwikkelingen van het boksen op de voet en vindt veteranenboksen, jeugddagen en  White Collar boksen interessante concepten. Ook de door de Boksbond geboden profilering op sport.nl wil hij serieus oppakken. Wel hoopt Dekker, evenals Jan Lenten van Kops, op de verschijning van een kwartaalperiodiek van de Boksbond, waar hij als gebaar een advertentie in zou willen plaatsen van zijn goed lopende schildersbedrijf.

Boris van der Vorst,

Voorzitter Nederlandse Boksbond

Dordt4