Feestelijke opening boksschool Teus de Kruijf

Teus de Kruijf stond zaterdagmiddag 27 juni bij de opening van de totaal vernieuwde boksschool met een gevoel van trots te luisteren naar de lovende woorden van Michel du Chatinier, wethouder van sport in Alphen aan de Rijn. Het was wel eens spanning geweest in het overleg met de gemeente maar nadat alle verbeteringen met huisvlijt van talloze vrijwilligers en een subsidie van de gemeente tot een goed einde waren gebracht mocht het resultaat er zijn. ,,Ook in het boksen win je nooit alleen.  Zoals de boksschool er nu bijstaat is een knap staaltje van samenwerking geweest”, benadrukte de wethouder. Teus de Kruijf sloot in zijn dankwoord daarbij aan. ,,De boksschool draagt weliswaar mijn naam maar mij alleen was het nooit gelukt. Ik benadruk dan ook het is onze vereniging en hij riep vijf vrijwilligers naar voren, die zich in het bijzonder hadden ingezet.”

Wie achter de schermen keek, bemerkte dat de kleedkamers zijn verplaatst en volledig gemoderniseerd, de parkeerplaatsen voor de auto’s waren uitgebreid, een zomers buitenterras was aangelegd, kortom het hele interieur was veranderd maar de gezelligheid was gebleven….. Dat bleek wel tijdens de openingsreceptie.

In die sfeer stond wethouder Michel du Chatinier gemoedelijk te praten met directeur Peter Bonthuis van de Nederlandse boksbond, gaf aan dat op het gebied van de ontwikkeling van breedte- en topsport in zijn gemeente veel mogelijk is en toonde grote belangstelling voor het rapport Rotterdam Boxing, dat een dezer dagen op zijn bureau wordt afgeleverd.

Op de foto op de front krijgt de sportieve wethouder boksles van zijn dochter bij de opening van de boksschool.

[nggallery id=16]