Eric Warmerdam wil evenement voor business markt

Eric WarmerdamSecounds Out

In de Bakkenzuigerstraat in Almere staat de grote industriële gym van Seconds Out die zes dagen per week open is. Aan de muur hangen nostalgische boksfoto’s en affiches van oude wedstrijden. Beneden hangen bokszakken, staan krachtapparatuur en hippe crossfittoestellen naast elkaar en boven staat een ring. De drijvende kracht achter Seconds Out in Almere is sinds jaar en dag Eric Warmerdam.

Een aantal jaren geleden vierde hij furore met nationale toppers als Hooker en Cohen. Naast wedstrijdboksers traint er een gemêleerd gezelschap: overdag scholen, ‘s avonds recreanten en op voetbalavonden organiseert Eric het uiterst populaire ‘Champions League boksen voor dames’, mede op verzoek van zijn eigen vrouw.

Samen met collega-bestuurslid Alex van Klooster mag ik deelnemen aan de pittige donderdagavond training met onder meer stoten zetten en buikspieroefeningen. Ik krijg een paar goede aanwijzingen voor een betere rechtse directe.

Na de training staan we nog even stil bij de plannen voor de komende periode.

Eric is enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen binnen de Boksbond, maar heeft een duidelijke mening over bepaalde initiatieven die hij graag toe komt lichten op de aankomende algemene ledenvergadering op 21 november as. Ook verheugt Eric zich op het nationale kerstboksgala op maandag 21 december in Ahoy. Wat de ambities in Almere betreft, wil Eric graag een groot event organiseren voor de zakelijke markt: business boksen.

Boris van der Vorst

Voorzitter Nederlandse Boksbond