Enrico Lacruz in het zonnetje in Amersfoort

Precies 18 partijen stonden op het programma bij de halve finales van de NNK bij de Boxing Academy Eemland in Amersfoort. Na de officiele opening door de Wethouder van sportzaken van de gemeente Amersfoort die zijn speech afsloot met de legenarische woorden van Michael Buffer; Let’s get ready to rumbleeee” volgde een mooi moment met topper Enrico la Cruz. Hij ontving een drieluik met mooie foto’s van zijn heroïsche partij tijdens de interland Nederland-Cuba en vertelde de aanwezige fans zijn verhaal over de wedstrijd en zijn droom voor de komende twee jaar.

Om kwart over drie klonk de gong voor de eerste partij en zat de stemming er onmiddelijk in. Een drietal juniorenpartijen op het programma als eerste. Goed om te zien dat de jonge boksers al goed in de sport zitten en technisch lekker aan de weg timmeren. Vervolgens drie damespartijen. Ook hier zien we een stijgende lijn in het presteren.

Dan elf elite mannen partijen met wisselende kwaliteit. Voor sommigen komt het kampioenschap net iets te vroeg en anderen zijn klaar voor “ the next level in boxing”.

Onverwacht hebben we toch een finale partij doordat voor aanvang het bericht kwam dat de “bye” met griep op bed ligt. Maarten Litjens van Boksschool Sedney uit Zeist bokste tegen Dylan Ruiter van Boksteam Vargas dus een finale.

Litjens trok aan het langste eind en werd de eerste NNK kampioen 2017.

Als afsluiter van het volle programma nog een damespartij met mooi technisch boksen en dames die goed luisteren naar wat de coach zei.

Al met al een geslaagde wedstrijddag in Amersfoort en zeker voor herhaling vatbaar.

Alex van Klooster

 

Downloaden (DOCX, Onbekend)