Enrico Lacruz blinkt uit op ,potdichte’ NK boksen.

Hoe lang is het geleden dat een organisator van de Nederlandse bokskampioenschappen de deuren van het complex moest sluiten? Tien, twintig jaar misschien? Of nog langer geleden? Niemand kon het zich herinneren maar het is echt gebeurd. Terwijl buiten bij het Wingshotel nog toeschouwers in  de rij stonden te wachten om een kaartje te kopen, werden alleen nog personen toegelaten als er mensen uitgingen. Op last van de beveiliging.

Wat ,inside’ gebeurde, was uitzonderlijk. De jaarlijkse nationale titelstrijd was boeiend, vooral na de pauze, met kampioenen die voor elke vezel strijd leverden. En met als extraatje een sfeervolle stijlvolle huldiging– de eerste in de historie – waarvoor kandidaten uit alle delen van Europa waren komen overvliegen om een award van de European Boxing Confederation (EUBC) in ontvangst te nemen. De Russische delegatie van tien man arriveerde op Zestienhoven zelfs met een privéjet uit Moskou wat eens temeer het belang van deze ceremonie aangaf.

Maar de sport voerde natuurlijk de boventoon. Wat Enrico Lacruz met name presteerde was een lust voor het oog. Dat is een absolute potential voor de OS in Tokio 2020 en dat liet hij zien ook. Nouchka Fontijn had een lastige tegenstander uit Frankrijk maar zij kwam geen seconde in gevaar. Artjom Kasparian liet het thuispubliek juichen, Zekaria Elhaij bleef weer de baas over Max van der Pas, Roy Korving kwam na een periode van afwezigheid sterk terug en dat gold trouwens ook voor Delano James. Stanley Koemans stelde zijn grote aanhang niet teleur. Jammer was alleen dat  Jemyma Betrian en Peter Mullenberg door ziekte ontbraken.

 

Voorzitter Boris van der Vorst trok in eigen woorden zijn conclusies:

Genoten van een geweldig boksweekend. Wat een enorm boksfeest in Rotterdam! Het NK boksen was een groot succes.

Met dank aan:

– de kwalitatief goede partijen

– de sfeervolle locatie met mooie opkomst vanaf de vliegtuigtrap

– de onnavolgbare ringspeaker Ray Martin, dj Wesley van den Ende en de rondemissen

– de enorme inzet van het dreamteam van vrijwilligers onder leiding van event manager Hans de Bruijn

– de officials

– de samenwerking met onze Rotterdamse partners, waaronder Rotterdam Topsport

– de kunstenares Vera Nederlof die live tekeningen maakte van de boksers

– de massale publieke belangstelling

Overigens was het NK voor voorzitter Boris van der Vorst erg belangrijk. Hij werd unaniem herkozen tijdens de jaarvergadering van zaterdagmorgen en hij kreeg tijdens EUBC-awards op zondag een eervolle vermelding voor het promoten van Passion for Boxing in Europa.

 

Uitslagen NK 2019 VRIJDAG 18 JANUARI

UITSLAGEN NK 2019 ZATERDAG 19 JANUARI

UITSLAGEN NK 2019 ZONDAG 20 JANUARI

Nederlandse Elite kampioenen 2019