EK junioren was een heel gepuzzel, aldus ITO Ben van Til

Bij het Europees junioren kampioenschap, van 17 t/m 26 september in Albena (Bulgarije) was Ben van Til voor het eerst International Technical Officer (ITO). Hierbij zijn indrukken:

Het was een 8-daags toernooi met deelnemers uit meer dan 20 landen en met een totaal van 242 wedstrijden in 13 gewichtsklassen van 46 t/m 81+ kilo. Uiteindelijk leidde dat tot dertien finales, die net als het gehele toernooi op het scherpst van de snede werden uitgevochten.

Ik had de eer om als ITO deel te nemen. Mijn taak (R&J coördinator) was te zorgen dat de scheidsrechters en juryleden (R&J’s) op tijd op de juiste plaats waren, een hele opgave met twee ringen en gemiddeld 20 wedstrijden per sessie.

Dit heeft te maken met mogelijke partijdigheid in wedstrijden, die kan ontstaan als R&J’s boksers uit hun eigen land moeten beoordelen. Dan is er ook nog de politiek, want sommige landen kunnen moeilijk door een deur met andere landen. In dat geval mogen R&J’s niet in of aan de ring als er een bokser uit zo’n land in die wedstrijd bokst, een voorbeeld daarin is Rusland en Ukraine, of Armenië en Turkije.

Ik oefende deze taak samen met de Chairman of the Draw commissie uit. We deelden in en daarna moest ik de R&J’s halen uit hun lounge en ze naar de ring begeleiden.

Geloof mij met een totaal van 26 R&J’s, is dat een heel gepuzzel; elke wedstrijd opnieuw.

Het is mij prima bevallen en aan het einde van het toernooi kreeg ik van de organisatie een certificaat en een medaille wegens goede inzet.

Kortom het was een vooral leerzame ervaring om dit toernooi mee te kunnen maken..

 

Ben van Til.