Eindhoven Box Cup wordt voor drie jaar in oktober gehouden

Verheugend nieuws over de Eindhoven Box Cup. De directie van het Van der Valk concern heeft ermee ingestemd dat het prestigieuze boksevenement van 19 tot en met 22 oktober 2017 in Eindhoven zal worden gehouden. De AIBA (wereldbond) heeft de Eindhoven Box Cup na deze beslissing toegevoegd aan de internationale wedstrijdkalender waarop in die periode geen andere Europese toernooien staan.

De eerste Eindhoven Box Cup werd vorig jaar met Pinksteren in juni gehouden. Het was een groot succes. Maar doordat het Europees kampioenschap dit jaar van 14 tot met 25 juni werd toegewezen aan Kharkiv Ukraine, is de verwachting dat vele landen met hun boksers op trainingskamp gaan en geen extra risico willen nemen met een kans op blessures. Dat standpunt huldigt ook bondscoach Hennie van Bemmel van de Nederlandse boksbond. Van der Valk zou het betreuren net als het organisatiecomité als het toernooi na een jaar alweer zou worden geschrapt. Daarom werd in goed overleg naar een alternatieve periode gezocht. Dat werd de maand oktober wanneer ook het wereldkampioenschap in Duitsland achter de rug is. Van der Valk was bereid de Eindhoven Box Cup vanaf 2017 voor drie jaar in oktober vast te leggen.

De Eindhoven Box Cup krijgt meer status. Alleen boksers uit de elite A boksers mannen en vrouwen kunnen via een open inschrijving deelnemen. Hierdoor wordt het een official AIBA-toernooi.

Voorzitter Brian Mous van het organisatiecomité reageert enthousiast. ,,Vooral het feit dat de Eindhoven Box Cup nu voor drie jaar vastlegt, is een stap in de goede richting. De traditie kunnen we nu verder uitbouwen.’’

Voorzitter Boris van der Vorst van de Nederlandse Boksbond: ,,De Eindhoven Box Cup past helemaal in onze ambitie. Nederland moet internationaal meer gaan meetellen in het boksen en dit verfrissende initiatief draagt ertoe bij’’.