Eindhoven Box Cup op werkbezoek in Halle

Op zaterdag 23 juni is een delegatie van de Eindhoven Box Cup op werkbezoek geweest bij de finale van de Chemie Pokal in Halle, Duitsland. De delegatie bestond uit organisatoren Jeremie Besson, Eric van den Heuvel, Diederick Kruyssen en Brian Mous.

Uitgenodigd door de AIBA en Deutscher Box-Sport Verband was het doel informatie uit te wisselen met een van de meest vooraanstaande bokstoernooien. Een nuttige ervaring voor de organisatoren die het nodige hebben opgestoken op het gebied van toernooimanagement, PR en marketing.

Helaas geen Nederlanders in de finale maar de wedstrijden waren er niet minder aantrekkelijk om. Grote verrassing was de onbekende 19-jarige Amerikaan Coe Khalil die olympisch kampioen Julio Cesar La Cruz Peraza in de 1e ronde KO sloeg. Zie bijgaande video.

De uitnodiging voor de Eindhoven Box Cup is persoonlijk overhandigd aan verschillende landen waaronder USA, Ierland en India die hierop enthousiast reageerden. Team Cuba en Team USA  kregen van de organisatie een Eindhoven Box Cup outfit wat erg op prijs gesteld werd.

Geplaatst door Brandon Mullenberg op Zaterdag 23 juni 2018