Eervolle uitnodiging voor Max van der Pas

Middengewicht Max van der Pas ontving heden van de AIBA APB coördinator een uitnodiging voor een zg 6 round exhibition match tijdens een APB gala in Tashkent ( Uzbekistan). De wedstrijd tegen de Uzbeek Kakberdiev zou plaats moeten vinden op de 19e september in Tashkent.

Een exhibition match levert geen AIBA punten , of ABP ranking mogelijkheden op, en met de deelname aan en een gedegen voorbeiding op het WK in het achterhoofd is in goed overleg besloten de uitnodiging niet te accepteren.

Op 19 september 6 ronden boksen verstoort duidelijk de voorbereiding richting WK , waar 3 ronden gebokst moet worden. Deelnemen aan een  6 ronde wedstrijd in Tashkent , inclusief tijdsverschil , een minimaal 12-14 uur durende reis, aanvraag visum , kans op blessures ,en het vrijmaken van een 3 sterren coach  etc etc is geen verantwoorde optie krap 2 weken voor het WK in Doha ( begin Oktober) Daarnaast waren al ter voorbereiding op het WK in Quatar al afspraken en reserveringen gedaan voor een multi nations voorbereidings trainingskamp.

Maar wel een compliment deze uitnodiging voor Max en natuurlijk positief dat er wederom belangstelling is voor een van onze heren boksers naar aanleiding van de geleverde prestaties in Halle en tijdens het EK.

De AIBA APB coördinator had alle begrip voor onze onderbouwde motivatie deze mogelijkheid niet te accepteren.

Hennie van Bemmel