EINDHOVEN BOX CUP: iets om trots op te zijn

Eindhoven Box Cup om trots op te zijn

De opzet van de Eindhoven Box Cup is begonnen als een clubuitwisseling. Maar het enthousiasme was in een ommezien zo groot dat het initiatief uitgroeide tot een groot internationaal toernooi tijdens de Pinksterdagen bij het Van der Valk-hotel met deelnemers uit 32 landen tot Indonesië aan toe. Noem dat maar geen opzienbarende ontwikkeling van de Eindhovense boksschool de Golden Gloves in een oplevende Olympische tak van sport. Met de deelname van Peter Mullenberg als vaandeldrager, die als eerste Nederlandse bokser na 24 jaar gaat deelnemen aan de olympische spelen in Rio de Janeiro.

Behalve de beste Nederlanddse bokser doen ook alle À-selectieleden uit het team van bondscoach Hennie van Bemmel mee. Anders gezegd: Enrico Lacruz, Roy Korving, Max van der Pas en vele anderen zijn van de partij. Zij moeten partij bieden aan een groot internationaal deelnemersveld met o.a. prominente Russen, Turken, Duitsers, Engelsen en Indonesiërs. Topspanning is gegarandeerd.

Vandaag is de loting en zaterdag vanaf 11 uur gaat het evenement ,los’ . Circa 70 partijen per dag zullen worden afgewerkt tot en met maandag in twee boksringen. Ronduit uniek is dat de wedstrijdzaal op loopafstand bij de overnachtingslocatie ligt. Komt het zien, bij de kassa is de kaartverkoop. De entree bedraagt 15 euro per dag.

Voorzitter Boris van der Vorst van de Nederlandse boksbond juicht dit opmerkelijke initiatief van harte toe. ,,Het is echt iets om trots op te zijn. Zo’n toernooi hebben we nog zelden in Nederland georganiseerd. Het boksen is op alle fronten sterk in beweging en dit plan sluit er prachtig bij aan. Nogmaals, alle credits voor Eric van de Heuvel, Jeremie Besson, Brian Mous en de overige bestuursleden die keihard aan de voorbereiding hebben gewerkt.